Worden de kinderen hierin betrokken?

Het is niet zo gebruikelijk, maar het is mogelijk indien zowel de bemiddelaar als uzelf oordeelt dat het kan bijdragen tot een beter begrip voor de gevoelens of belangen van de kinderen. Het is mogelijk dat een grotere aandacht voor de kinderen het onderhandelingsproces van de ouders beïnvloedt waardoor de uiteindelijke overeenkomst beter is voor alle betrokkenen.

Het moet duidelijk zijn voor iedereen welke de rol van de kinderen is. Oudere kinderen kunnen eigen belangen hebben in dezelfde kwestie als hun ouders en bijgevolg zelf als partij optreden. Uiteraard moeten de kinderen akkoord zijn en uit vrije wil meekomen. Kinderen mogen in geen geval gebruikt worden om het grote gelijk te halen, wat op zichzelf in tegenspraak is met de beginselen van bemiddeling. Kinderen die voor hun eigen belangen opkomen hebben hierover soms schuldgevoelens. Sommige groepen die opkomen voor de rechten van kinderen, dringen aan op formeel spreekrecht voor kinderen - geen spreekplicht -, zodat het gewoner wordt en daardoor beter aanvaard.

Nieuws

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws doe je hier ...
Lees meer ...

Forum

U heeft een vraag? U wil een antwoord? Of u heeft een antwoord op een vraag? Bezoek het forum, toegankelijk voor iedereen.

Bemiddelaars in je buurt

Op zoek naar een bemiddelaar in uw regio? Selecteer: Antwerpen, Limburg, Hoofdstedelijk Gewest Brussel, Oost-VlaanderenVlaams-BrabantWest-Vlaanderen.

Kalender

Een overzicht van alle ingezonden en eigen activiteiten.
Lees meer

aia
Bemiddeling vzw maakt deel uit vanthe Association for International Arbitration (AIA)
xDeze website maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen, stemt u in met het gebruik ervan. Meer informatie, klik hier.