13 november 2009: Studiedag De objectivering van onderhoudsbijdrage voor kinderen

Bemiddeling vzw organiseert een studiedag rond de objectivering van onderhoudsbijdrage voor kinderen.

Het berekenen van een goede onderhoudsbijdrage voor kinderen is een thema dat elke bemiddelaar aanbelangt. Op politiek vlak is het thema erg actueel dankzij het wetsontwerp voor de objectivering van onderhoudsbijdrage voor kinderen.
Dit wetsontwerp werd op 11 juni 2009 goedgekeurd door het parlement en ligt thans ter bespreking voor in de senaat (http://www.dekamer.be/FLWB/pdf/52/0899/52K0899007.pdf). Wat vinden wij bemiddelaars van dit ontwerp? Kunnen wij hiermee aan de slag in onze eigen praktijk? Hoe kunnen we de richtlijnen concreet toepassen? Wat is nu een goede onderhoudsbijdrage? En hoe formuleren we ze best in de overeenkomst?
Wij hebben Yves Coemans uitgenodigd, de ontwikkelaar van de onderhoudsgeldcalculator, werkzaam bij de Gezinsbond en aanwezig bij de besprekingen die het wetsontwerp vooraf gingen. Hij gaat stap voor stap met ons door het wetsontwerp, bespreekt alle belangrijke aspecten die bij de berekening van de onderhoudsbijdrage komen kijken en neemt met ons ook nog eens de onderhoudsgeldcalculator door.
’s Middags wordt er een broodjeslunch voorzien, een rustig moment om eens bij te praten. En in de namiddag is er ruim plaats voor praktijktoepassingen en vragen.

Praktisch
Onderwerp: De objectivering van onderhoudsbijdrage voor kinderen
Spreker: Yves Coemans
Wanneer: vrijdag 13 november 2009 van 9 tot 16.00 uur
Waar: Provinciehuis Leuven, Provincieplein 1, 3010 Leuven
Prijs: 25 euro (leden) – 75 euro (niet-leden)

Inschrijven: volzet

Nieuws

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws doe je hier ...
Lees meer ...

Forum

U heeft een vraag? U wil een antwoord? Of u heeft een antwoord op een vraag? Bezoek het forum, toegankelijk voor iedereen.

Bemiddelaars in je buurt

Op zoek naar een bemiddelaar in uw regio? Selecteer: Antwerpen, Limburg, Hoofdstedelijk Gewest Brussel, Oost-VlaanderenVlaams-BrabantWest-Vlaanderen.

Kalender

Een overzicht van alle ingezonden en eigen activiteiten.
Lees meer

aia
Bemiddeling vzw maakt deel uit vanthe Association for International Arbitration (AIA)
xDeze website maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen, stemt u in met het gebruik ervan. Meer informatie, klik hier.