25 maart 2010: colloquium Scheiden anders bekeken

Scheiden anders bekeken
Het scheidingsproces in Vlaanderen multidisciplinair onderzocht
colloquium


U bent van harte welkom op colloquium georganiseerd door het IPOS onderzoeksteam, dat plaats vindt op 25 maart 2010 van 13u30 tot 18u00 in zaal ‘De Schelp’, Vlaams Parlement te Brussel.

Na een korte inleiding door prof. dr. Ann Buysse, hoofdpromotor, zal Jo Vandeurzen, Vlaams Minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin het congres openen. Aansluitend worden de resultaten van het onderzoek bij gezinnen-in-scheiding voorgesteld, met deskundig commentaar van prof. dr. Robert Emery. Na de pauze worden de resultaten van het onderzoek bij de scheidingsdeskundigen besproken, in perspectief geplaatst door prof. dr. Edward Kruk2. Als afsluiting wordt een debat georganiseerd met vertegenwoordigers uit praktijk, beleid en onderzoek, waarbij de onderzoeksresultaten worden bekeken vanuit hun betekenis voor het beleid en de scheidingspraktijk. Nadien volgt een receptie.

De voertaal is Nederlands. De Engelstalige lezingen door prof. Emery en prof. Kruk worden voorzien van Nederlandstalige slides.

Hierna vindt u het gedetailleerde programma.

Als blijk van onze waardering voor uw betrokkenheid bij IPOS nodigen wij u uit om gratis deel te nemen aan dit colloquium. Inschrijven is verplicht. De inschrijving is op naam en niet overdraagbaar.

workshop
Op vrijdag 26 maart 2010, van 10 tot 17u, worden twee workshops georganiseerd.
Plaats: faculteit Psychologie en Pedagogische Wetenschappen, te Gent.

Workshop 1 olv prof. dr. Robert Emery
“Kinderen, scheiding en bemiddeling: regelingen onderhandelen en relaties herdefiniëren”

Workshop 2 olv prof. dr. Edward Kruk
“Ouderlijk gezag en verblijfsregeling na scheiding: een kindgerichte benadering”
Het aantal deelnemers is beperkt tot 30. De voertaal is Engels. Deelname aan één van de workshops kan door overschrijving van 150,00 euro op rekening 390-0965800-26, met vermelding van 1000100347. Uw inschrijving is pas definitief na ontvangst van de betaling.

Meer info & uitgebreid programma

Nieuws

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws doe je hier ...
Lees meer ...

Forum

U heeft een vraag? U wil een antwoord? Of u heeft een antwoord op een vraag? Bezoek het forum, toegankelijk voor iedereen.

Bemiddelaars in je buurt

Op zoek naar een bemiddelaar in uw regio? Selecteer: Antwerpen, Limburg, Hoofdstedelijk Gewest Brussel, Oost-VlaanderenVlaams-BrabantWest-Vlaanderen.

Kalender

Een overzicht van alle ingezonden en eigen activiteiten.
Lees meer

aia
Bemiddeling vzw maakt deel uit vanthe Association for International Arbitration (AIA)
xDeze website maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen, stemt u in met het gebruik ervan. Meer informatie, klik hier.