23 april, 7, 21 mei en 4 juni 2010: Bemiddeling, een kans erbij ...

Voor wie
Voor ieder die professioneel te maken heeft met bemiddelingsvragen. We denken aan:
  • leerkrachten op school: bemiddelen tussen leerlingen, tussen  leerlingen en leerkrachten, tussen school en ouders/instanties/...
  • buurtcomités, sociale verhuurkantoren, wijkcomités, bemiddelingsprojecten: bemiddelen tussen buren én tussen huurders en instanties
  • het justitiële kader: strafbemiddeling, herstelbemiddeling, schaderegeling, echtscheidingsbemiddeling, family group conference
  • de bedrijfswereld: bemiddeling bij pesten, mobbing, conflicten op de werkvloer...
  • de medische wereld, welzijn en gezondheidszorg: bemiddeling tussen klanten en instanties, klachtenbemiddeling...
  • intercultureel bemiddelaars of personen die in hun werk voornamelijk in aanraking komen met conflicten tengevolge van cultuurverschillen
  • schuldbemiddelaars die voornamelijk onderhandelen over financiële schuld tussen schuldenaar en schuldeisers
Inhoud en werkwijze
Bemiddeling is iets van alle tijden. De laatste jaren wint het steeds meer aan belang.
Als methodiek en als bijzondere context van 'praten' vindt bemiddeling zijn toepassingen bij zeer diverse afstemmingsvragen. Ze vertaalt zich tevens in diverse concrete projecten, in literatuur en in een groot aanbod aan trainingen.
Zowel beginnende als ervaren bemiddelaars hebben steun aan een helder methodisch kader en een stappenplan. Zij werken in een complex veld van intermenselijke betrokkenheden en tegenstrijdige belangen. Naast basisvaardigheden vereist dit moeilijke werk ook inzicht in de verbinding tussen aanklager/slachtoffer enerzijds en beschuldigde/dader anderzijds. Dit veronderstelt een bijzondere vorm van empathie. Immers, leefwerelden van mensen verschillen, alsook de verwerking en de aanpak van indringende gebeurtenissen.
Hoe kan men naar aanleiding van een conflict blijven zoeken naar verbindende interventies? Hoe kan men als bemiddelaar mensen rond dezelfde feiten laten zoeken naar afstemming, terwijl in de samenleving sterk polariserend gedacht wordt over daders en slachtoffers?
In deze cursus integreren we binnen een stappenplan specifieke systeemtheoretische inzichten en methodische handvatten om met deze uitdagingen om te gaan.
In een afwisseling van theorie en praktijk kan praktijkmateriaal vanuit vele contexten onze kennis verdiepen en ons in onze eigen praktijk inspireren.

Leiding: Mia Claes

Data: vier dagen van 9u tot 16u: vrijdag 23 april, 7, 21 mei en 4 juni 2010

Prijs: € 399,00 (incl. catering)

U kunt inschrijven via onze website: www.Interactie-Academie.be


Nieuws

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws doe je hier ...
Lees meer ...

Forum

U heeft een vraag? U wil een antwoord? Of u heeft een antwoord op een vraag? Bezoek het forum, toegankelijk voor iedereen.

Bemiddelaars in je buurt

Op zoek naar een bemiddelaar in uw regio? Selecteer: Antwerpen, Limburg, Hoofdstedelijk Gewest Brussel, Oost-VlaanderenVlaams-BrabantWest-Vlaanderen.

Kalender

Een overzicht van alle ingezonden en eigen activiteiten.
Lees meer

aia
Bemiddeling vzw maakt deel uit vanthe Association for International Arbitration (AIA)
xDeze website maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen, stemt u in met het gebruik ervan. Meer informatie, klik hier.