10 & 11 mei 2010: Workshop Meerpartij bemiddeling in groepen, teams en organisaties

Waarom deze workshop

Bemiddelen in een organisatieconflict is complex. Het conflict speelt zich af in een dynamisch veld van organisatiestructuren, formele en informele rollen, manifeste en verborgen dynamieken, verhalen en historische ‘waarheden’, belangen, verworven rechten, oude kwetsuren, zichtbare en onzichtbare ‘stakeholders’, onuitgesproken regels en normen, enz.
Wanneer je als sociale bemiddelaar zicht hebt op de bredere verankering en de onderliggende dynamieken van een conflict, kun je meer mogelijkheden ontdekken. Dan kan een aangemeld geschil tussen twee personen (bv leidinggevende en medewerker) een kans bieden om de situatie open te trekken. In plaats van het conflict zo snel mogelijk de wereld uit te helpen, kan het juist een opportuniteit zijn om met alle betrokkenen in dialoog te gaan.
Met deze workshop zoomen we in op bemiddeling in ‘meerpartij-conflicten’ waar meer dan twee individuen betrokken zijn. Het kan bijvoorbeeld gaan over storingen in de samenwerking tussen twee afdelingen, fricties tussen medewerkers uit verschillende organisatieculturen na een fusie, interculturele spanningen tussen medewerkers of het uitbarsten van emoties tijdens een ingrijpend veranderingsproces.

Voor wie is deze workshop bestemd

Deze workshop is voor bemiddelaars in sociale zaken die zicht willen krijgen op ‘meerpartij conflicten’ in organisaties en willen experimenteren met nieuwe mogelijkheden om te interveniëren. Ook HR professionals, preventieadviseurs, vertrouwenspersonen en leidinggevenden die vertrouwd zijn met bemiddeling zijn welkom.
De workshop is modulair opgevat:
Dag 1 staat open voor iedereen die een bemiddelende rol op wil nemen bij conflictsituaties in of tussen teams, afdelingen en organisaties.
Dag 2 staat open voor de deelnemers van dag 1 en voor de deelnemers aan de specialisatie Sociale Bemiddeling van Mediv (2007, 2008 en 2009) die al een workshop rond dit thema volgden en verder willen verdiepen.

Doelstellingen

  • De deelnemers krijgen een breder en dieper zicht op organisatieconflicten
  • De deelnemers oefenen met interventies in teamconflicten in verschillende fasen
  • De deelnemers experimenteren met methodieken om bemiddeling in groeps- en intergroepsconflicten
    te ondersteunen
  • De deelnemers krijgen zicht op nieuwe mogelijkheden bij het bemiddelen in organisatieconflicten
  • De deelnemers maken een balans op voor de eigen professionele praktijk

Meer info en inschrijfsmodaliteiten vindt u hier.

Nieuws

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws doe je hier ...
Lees meer ...

Forum

U heeft een vraag? U wil een antwoord? Of u heeft een antwoord op een vraag? Bezoek het forum, toegankelijk voor iedereen.

Bemiddelaars in je buurt

Op zoek naar een bemiddelaar in uw regio? Selecteer: Antwerpen, Limburg, Hoofdstedelijk Gewest Brussel, Oost-VlaanderenVlaams-BrabantWest-Vlaanderen.

Kalender

Een overzicht van alle ingezonden en eigen activiteiten.
Lees meer

aia
Bemiddeling vzw maakt deel uit vanthe Association for International Arbitration (AIA)
xDeze website maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen, stemt u in met het gebruik ervan. Meer informatie, klik hier.