11 juni 2010: Studiedag “Verdeel en Heers” geeft startschot gecoördineerde aanpak echtscheidingsthematiek

Het Preventieteam Agentschap Jongerenwelzijn regio Antwerpen en de Opvoedingswinkel Mechelen willen met gerichte acties het pedagogisch klimaat van gezinnen in echtscheiding verbeteren. Op vrijdag 11 juni starten ze met de studiedag “Verdeel en Heers”.

Een 250-tal professionals (leerkrachten, advocaten, therapeuten, bemiddelaars,...) kunnen op de studiedag tijdens lezingen, praattafels en workshops kennismaken met goede praktijkvoorbeelden die vechtscheidingen kunnen voorkomen. De initiatiefnemers willen hen op deze manier handvatten aanreiken om echtscheidingen beter te begeleiden.

Uit het dossier ‘Kinderen en Scheiding’ van het kinderrechtencommissariaat blijkt dat ongeveer 1 op de 4 minderjarigen in Vlaanderen thuis een (echt)scheiding meemaakt. Als gezinnen voldoende begeleid worden, hoeft dit geen nefaste gevolgen te hebben voor kinderen. Als scheidende ouders al in een vroeg stadium weten waar ze terecht kunnen met hun vragen en twijfels, kunnen vechtscheidingen vermeden worden. Ouders versterken is op die manier ook kinderen versterken.

De bedoeling van de initiatiefnemers is de krachten over de sectoren heen te bundelen om de complexe materie van een echtscheiding doeltreffend aan te pakken.

Wij nodigen u uit deze studiedag mee te maken. We beginnen met een panelgesprek van experts. Minister Jo Vandeurzen geeft vervolgens een slotwoord en achteraf zijn hij en de experten beschikbaar voor een interview.

Afspraak om 15u in het Cultuurcentrum Mechelen: Minderbroedersgang 5, 2800 Mechelen.

Nieuws

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws doe je hier ...
Lees meer ...

Forum

U heeft een vraag? U wil een antwoord? Of u heeft een antwoord op een vraag? Bezoek het forum, toegankelijk voor iedereen.

Bemiddelaars in je buurt

Op zoek naar een bemiddelaar in uw regio? Selecteer: Antwerpen, Limburg, Hoofdstedelijk Gewest Brussel, Oost-VlaanderenVlaams-BrabantWest-Vlaanderen.

Kalender

Een overzicht van alle ingezonden en eigen activiteiten.
Lees meer

aia
Bemiddeling vzw maakt deel uit vanthe Association for International Arbitration (AIA)
xDeze website maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen, stemt u in met het gebruik ervan. Meer informatie, klik hier.