3 december 2010: Seminarie "Mediatie: (succes) verzekerd?"

Sinds enkele jaren wint bemiddeling aan belangstelling als alternatieve methode tot het oplossen van geschillen. Bovendien werd recent een wettelijk kader ter ondersteuning van bemiddeling, tot stand gebracht.
De bekendheid van bemiddeling blijft echter nog vrij beperkt. Wellicht zijn de verhoudingen tussen de verschillende actoren in de maatschappij te sterk gejuridiseerd, zodat bemiddeling er moeilijk haar plaats in vindt.

LAR Verzekeraar Rechtsbijstand volgt de juridische ontwikkelingen sinds enkele jaren, en wil een bijdrage leveren om het draagvlak voor bemiddeling op maatschappelijk vlak te verhogen. LAR organiseert daarom een seminarie onder de titel “Mediatie: (succes) verzekerd?” - dat plaatsvindt op 3 december 2010 in het Paleis der Academiën (in het auditorium Albert II), Hertogstraat 1 te 1000 Brussel - om verschillende actoren en beroepsgroepen samen te brengen met als doel een bijkomende impuls te geven aan bemiddeling.

Niet enkel vertegenwoordigers van de juridische sector (advocaten, notarissen, rechtbanken), maar ook vertegenwoordigers van de maatschappelijke groepen (consumentenverenigingen, ondernemingsverenigingen), ondernemingen en academici worden uitgenodigd om dat groter draagvlak tot stand te brengen.

De betrokken groepen en bedrijven krijgen de kans om na het seminarie hun steun voor de bemiddeling toe te zeggen door de ondertekening van een « Charter voor bemiddeling». Het ontwerp van dit Charter kunt u hier downloaden.

LAR nodigt u met genoegen uit op dit gratis seminarie over bemiddeling en vraagt u om het initiatief voor het lanceren van een “Charter voor bemiddeling” nu al te ondersteunen, zoals vele anderen al hebben gedaan. Gelieve tegen 26 november 2010 mee te delen of u aan deze ontmoetingsdag wil deelnemen met opgave van uw naam, functie en bedrijf of organisatie.

Programma en inschrijfstrook kunt u hier downloaden.

Nieuws

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws doe je hier ...
Lees meer ...

Forum

U heeft een vraag? U wil een antwoord? Of u heeft een antwoord op een vraag? Bezoek het forum, toegankelijk voor iedereen.

Bemiddelaars in je buurt

Op zoek naar een bemiddelaar in uw regio? Selecteer: Antwerpen, Limburg, Hoofdstedelijk Gewest Brussel, Oost-VlaanderenVlaams-BrabantWest-Vlaanderen.

Kalender

Een overzicht van alle ingezonden en eigen activiteiten.
Lees meer

aia
Bemiddeling vzw maakt deel uit vanthe Association for International Arbitration (AIA)
xDeze website maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen, stemt u in met het gebruik ervan. Meer informatie, klik hier.