Voorjaarsprogramma Hoger Instituut voor Gezinswetenschappen voorjaar 2011

Bijleren over opvoeden, relaties en gezin?

Kenniscentrum Hoger Instituut voor Gezinswetenschappen, partner in de HUBrussel, biedt een divers programma van opleidingen over en voor gezinnen. In het voorjaar van 2011 staan volgende thema's op de agenda:

 

Echtscheiding: kansen en risico’s voor kinderen

In de moeilijke tijd van een scheiding is het voor kinderen niet gemakkelijk om hun (nieuwe?) plaats te vinden. Welke zijn de risico's?

Psycholoog Patrick Meurs legt uit hoe gehechtheid en loyaliteit een belangrijke rol spelen in nieuwe gezinssituaties. Houden de nieuwe gezinssituaties ook nieuwe kansen in? Hoe kan men de complexe periode na een scheiding omkeren in een factor van weerbaarheid en veerkracht voor de betrokken kinderen en ouders?

Data: vrijdagen 11 en 18 februari 2011, 9.30 u. tot 16 u.

Prijs: 100 euro


Inschatting van en interventies ten behoeve van kinderen in risicosituaties bij echtscheiding en in nieuwe gezinssituaties

Het risico op ernstige problemen neemt toe wanneer zich andere problemen toevoegen of reeds bestonden voor de echtscheiding: geweld, middelenmisbruik, een psychiatrische problematiek. Kinder- en jeugdpsychiater Annik Lampo toont professionals hoe risicovolle echtscheidingssituaties te herkennen en welke de mogelijkheden zijn om hulp te bieden.

Data: donderdagen 24 februari en 3 maart 2011, 9.30 u. tot 16 u.

Prijs: 100 euro


Contextueel denken in de begeleiding van gezinsrelaties

Het contextuele gedachtegoed gaat uit van de onverbreekbare band tussen ouders en kinderen. Deze benadering legt de nadruk op relaties en verbondenheid. In deze tijd van individualisering spreekt dat veel mensen aan, zowel binnen als buiten de hulpverlening.

Orthopedagoge Claire Wiewauters geeft een heldere uiteenzetting van de diverse begrippen en de toepassingsgebieden van contextuele hulpverlening in het werken met gezinnen.

Data: donderdagen 24 en 31 maart, 28 april, 12 mei 2011, 9.30 u. tot 16 u.

Prijs: 200 euro


Praktisch:

Alle opleidingen hebben plaats in het Hoger Instituut voor Gezinswetenschappen, Huart Hamoirlaan 136, 1030 Schaarbeek. In de prijzen zijn cursusmateriaal, drankjes en een broodje inbegrepen.
Betalen met opleidingscheques is mogelijk.

Meer weten?

Het volledige programma en de inschrijvingsmodaliteiten vindt u op onze website: www.hig.be
Of vraag de brochure: Dit e-mail adres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. - 02/240 68 40

 

Nieuws

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws doe je hier ...
Lees meer ...

Forum

U heeft een vraag? U wil een antwoord? Of u heeft een antwoord op een vraag? Bezoek het forum, toegankelijk voor iedereen.

Bemiddelaars in je buurt

Op zoek naar een bemiddelaar in uw regio? Selecteer: Antwerpen, Limburg, Hoofdstedelijk Gewest Brussel, Oost-VlaanderenVlaams-BrabantWest-Vlaanderen.

Kalender

Een overzicht van alle ingezonden en eigen activiteiten.
Lees meer

aia
Bemiddeling vzw maakt deel uit vanthe Association for International Arbitration (AIA)
xDeze website maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen, stemt u in met het gebruik ervan. Meer informatie, klik hier.