K.U.Leuven - Supervisie en bijscholing familiale bemiddeling - Voorjaar 2011

Permanente Vorming

Als bemiddelaar in familiezaken is er een grote aandacht vereist voor de kwaliteit van het eigen professionele functioneren. Om deze kwaliteit nog te verbeteren en aan te scherpen biedt de K.U.Leuven tijdens het academiejaar 2010-2011 opnieuw permanente vorming aan, onder de vorm van supervisie en bijscholing, voor bemiddelaars in familiezaken. Voor erkende familiale bemiddelaars is het volgen van permanente vorming een verplichting. De K.U.Leuven speelt met het onderstaande aanbod in op een aantal behoeftes die leven onder familiale bemiddelaars. Dit aanbod is in de eerste plaats bedoeld voor mensen die al een opleiding tot familiaal bemiddelaar volgden.


Programma supervisie

De K.U.Leuven biedt tijdens het voorjaar 2011 nog de onderstaande sessie aan in het kader van supervisie voor familiale bemiddelaars:

  • Woensdag 06 april 2011 - 14u00-17u00 - Begeleiding: Mevr. Christine Jacobs
  • Woensdag 27 april 2011 - 18u30-21u30 - Begeleiding: Mevr. Monique Van Eyken
  • Dinsdag 17 mei 2011 - 14u00-17u00 - Begeleiding: Mevr. Christine Jacobs
  • Dinsdag 24 mei 2011 - 14u00-17u00 - Begeleiding: Mevr. Monique Van Eyken

Meer informatie over deze sessies supervisie kunt u hier vinden. Daar kunt u ook inschrijven. Schrijf tijdig in want het aantal plaatsen is beperkt.


Programma bijscholing

De K.U.Leuven biedt tijdens het voorjaar 2011 nog de onderstaande modules aan in het kader van bijscholing voor familiale bemiddelaars:

MODULE 1: Mentaal scheiden voorkomt scheiding
In zijn boek 'Als liefde zoveel jaar kan duren' uit 2008 introduceerde prof.dr. em. A. Vansteenwegen het begrip 'Mentaal scheiden'. Met de duur van de relatie wordt scheiden moeilijker. Er ontstaan bindende factoren zoals een woonsituatie, kinderen en kleinkinderen en er is een gezamenlijke geschiedenis. Toch is het van groot belang dat partners niet denken dat die langdurige liefde hen gelijk maakt aan elkaar en hen één zou maken. Mentaal afstand nemen - mentaal scheiden- is een voorwaarde om samen te blijven. Partners die dat niet kunnen en zich teveel met elkaar identificeren zullen uiteindelijk ontgoocheld apart moeten gaan leven en scheiden! Partners die zich uit liefde teveel met elkaar bemoeien denken dat ze elkaar vanzelf kennen en dat ze vanzelf weten wat de ander nodig heeft. Verschilligheid blijft nodig! Vreemdgaan met je partner houdt de relatie boeiend, en voorkomt scheiding.

Hoe kunnen bemiddelaars dit begrip toepassen in hun praktijk? In zijn lezing zal prof. Vansteenwegen hier dieper op ingaan. Na de pauze is er ruimte voorzien voor een vraagstelling en debat.

Lezing op dinsdag 29 maart 2011 van 18u30 tot 21u00.

Meer informatie over deze module kunt u hier vinden. Daar kunt u ook inschrijven. Schrijf tijdig in.


MODULE 2: Opfrissing van bemiddelingstechnieken via rollenspelen
Deze bijscholing vertrekt vanuit de vragen van de deelnemers. Het is de bedoeling bepaalde bemiddelingstechnieken in te oefenen of te verfijnen aan de hand van rollenspelen.

Deze bijscholing is bedoeld voor: bemiddelaars die eerder de opleiding hebben gevolgd en een tijd nadien pas als bemiddelaar aan de slag gaan, bemiddelaars die wat extra willen oefenen, beginnende bemiddelaars

Sessie op donderdag 19 mei 2011 van 9u30 tot 16u30 - Docent: Mevr. Monique Van Eyken

Meer informatie over deze module kunt u hier vinden. Daar kunt u ook inschrijven. Schrijf tijdig in.

Nieuws

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws doe je hier ...
Lees meer ...

Forum

U heeft een vraag? U wil een antwoord? Of u heeft een antwoord op een vraag? Bezoek het forum, toegankelijk voor iedereen.

Bemiddelaars in je buurt

Op zoek naar een bemiddelaar in uw regio? Selecteer: Antwerpen, Limburg, Hoofdstedelijk Gewest Brussel, Oost-VlaanderenVlaams-BrabantWest-Vlaanderen.

Kalender

Een overzicht van alle ingezonden en eigen activiteiten.
Lees meer

aia
Bemiddeling vzw maakt deel uit vanthe Association for International Arbitration (AIA)
xDeze website maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen, stemt u in met het gebruik ervan. Meer informatie, klik hier.