25/5, 1/6, 8/6, 15/6/2011: Initiatie in het denken en de praktijk van de gezinskijk vanuit een systeemtheoretisch model

Dit programma  richt zich  tot alle hulpverleners en andere  belangstellenden  die  kennis  willen maken met de  relationele  betekenis van  problemen en symptoomgedrag.

De  basisideeën van  het systeemdenken en van de gezinskijk die  er  uit voortvloeit, worden  via  theoretische   uiteenzettingen  en daarbij aansluitende  praktijkanalyses naar voor gebracht.

Er wordt aandacht  besteed aan de betekenis  van problemen  zoals  o.a. schoolmoeilijkheden, weglopen, ... alsook verslaving,  mishandeling, zelfmoord,  psychoses  Hierbij  worden  de  interventie-  en  behandelingsmogelijkheden geschetst die het systeemdenken biedt.

Er wordt  speciaal  ingegaan op de manier waarop problemen kunnen benaderd worden via gesprekken met het gezin, de familie of omgeving van de cliënt.

Tevens  wordt er geoefend rond  gespreks- en intaketechnieken die  het de hulpverleners mogelijk maken zicht te krijgen op de  betekenis  van de klacht waarmee de hulpvrager zich bij hem aanmeldt.

 

Praktisch

Het programma " Initiatie in  het denken en de praktijk   van   de    gezinskijk   vanuit    een  systeemtheoretisch model" omvat vier cursusdagen die om de week doorgaan.
De data zijn:   25/5 – 1/6 – 8/6 – 15/6/2011.
De  cursussen gaan door  telkens van   9u30  tot  12u30  en   van  13u30   tot 16 uur.
Meer info via deze link

Nieuws

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws doe je hier ...
Lees meer ...

Forum

U heeft een vraag? U wil een antwoord? Of u heeft een antwoord op een vraag? Bezoek het forum, toegankelijk voor iedereen.

Bemiddelaars in je buurt

Op zoek naar een bemiddelaar in uw regio? Selecteer: Antwerpen, Limburg, Hoofdstedelijk Gewest Brussel, Oost-VlaanderenVlaams-BrabantWest-Vlaanderen.

Kalender

Een overzicht van alle ingezonden en eigen activiteiten.
Lees meer

aia
Bemiddeling vzw maakt deel uit vanthe Association for International Arbitration (AIA)
xDeze website maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen, stemt u in met het gebruik ervan. Meer informatie, klik hier.