Colloquium over bemiddeling op 2 december 2011

lgo_larNa het succes van ons eerste colloquium over bemiddeling met meer dan 150 deelnemers, organiseert LAR op 2 december 2011 zijn tweede gratis en internationale seminarie over bemiddeling met als titel 'Bemiddeling: believer or non believer' waarvoor wij u met veel genoegen uitnodigen.

Over bemiddeling wordt vaak in sterke en zeer uitgesproken termen gesproken: enerzijds zijn er die mensen die fel in bemiddeling geloven en anderzijds zij die er absoluut niet in geloven, maar de realiteit leert ons dat bemiddeling nog steeds niet op het verhoopte succes mag rekenen.

Tijdens ons colloquium werpen we een grondige blik op die factoren, die bijdragen tot het succes van bemiddeling en trachten deze beter te begrijpen, namelijk de economische, net als de psychologische aspecten, alle elementen in verband met het statuut van de bemiddelaar en het Europees wettelijk kader van mediatie.

We zullen dit eveneens verduidelijken aan de hand van het voorbeeld van Nederland waar bemiddeling bij onze noorderburen heel wat meer succes boekt.

Tijdens ons seminarie maken wij op het einde natuurlijk voldoende tijd voor een uitgebreide gedachtenwisseling, die we ook kunnen voortzetten tijdens de gezellige drink die erop zal volgen.

Iedereen is het ermee eens dat bemiddeling erg belangrijk is in onze postmoderne samenleving, gekenmerkt door een zwakkere sociale integratie en het uiteenrafelen van het sociale weefsel. Bemiddeling kan een belangrijke rol spelen bij het herstellen van de sociale band.  Het gaat hier om een belangrijke maatschappelijke inzet waarbij LAR, met zijn proactieve steun aan de verspreiding van een bemiddelingscultuur, zijn steentje wil bijdragen in het kader van zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid als onderneming.

Wenst u deel te nemen aan ons seminarie rond bemiddeling? Gelieve ons dan het bijgevoegde inschrijvingsformulier voor 26 november 2011 terug te sturen. Vergeet niet uw naam, functie en bedrijf of organisatie in te vullen.

www.lar.be

Nieuws

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws doe je hier ...
Lees meer ...

Forum

U heeft een vraag? U wil een antwoord? Of u heeft een antwoord op een vraag? Bezoek het forum, toegankelijk voor iedereen.

Bemiddelaars in je buurt

Op zoek naar een bemiddelaar in uw regio? Selecteer: Antwerpen, Limburg, Hoofdstedelijk Gewest Brussel, Oost-VlaanderenVlaams-BrabantWest-Vlaanderen.

Kalender

Een overzicht van alle ingezonden en eigen activiteiten.
Lees meer

aia
Bemiddeling vzw maakt deel uit vanthe Association for International Arbitration (AIA)
xDeze website maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen, stemt u in met het gebruik ervan. Meer informatie, klik hier.