Bemiddeling vzw - Ledendag 20 oktober 2012

Zoals eerder aangekondigd is er op 20 oktober de jaarlijkse ledendag van Bemiddeling vzw. Hieronder vind je het programma van de dag + een link naar inschrijfformulier. Wij willen tevens een oproep lanceren. Het laatste uur van de ledendag willen we jou als bemiddelaar de kans geven om “goede praktijken” die je hebt ontwikkeld te delen met je collega-bemiddelaars. Dit mag gaan om zeer uiteenlopende zaken: misschien bemiddel jij in een vakgebied dat minder bekend is, misschien gebruik je een model, methodiek die je als succesvol ervaart en wil doorgeven …
Om dit laatste deel laagdrempelig te maken organiseren we dit in de vorm van een rondgang waar de deelnemers kunnen shoppen op de markt van goede praktijken. Als je graag hierin een bijdrage wil leveren mail dan naar Dit e-mail adres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .

 

PROGRAMMA

 • 09u00: Onthaal
 • 09u30: Welkom door de Diana Evers, voorzitter Bemiddeling vzw
 • 09u45: Lezing: Generaties en conflict
  Adolescent of medior, Babyboomer of Generatie X. De levensfase waarin we ons bevinden én de generatie waartoe we behoren, bepalen in grote mate onze kijk op de wereld rondom ons. Ze beïnvloeden de manier waarop we in interactie gaan met anderen. In deze lezing krijg je een verrassende kijk op hoe mensen van verschillende generaties in conflicten verzeilen. Hoe komt het dat het op de werkvloer vaak botst tussen generatie X en generatie Y? Hoe ontstaan er in families intergenerationele problemen? Hoe komt het dat generaties verschillende belangen hebben en dat er in elke levensfase andere behoeften meespelen? En hoe beïnvloedt jouw generatie ook jouw bemiddelingswerk?
  Spreker: Miet Timmers
 • 11u15: Pauze
 • 11u15-12u30: Reflectiegroepen generaties en bemiddeling
 • 12u30-13u30: Lunch
 • 13u30-15u00: Workshops
  Workshop 1: Bemiddelen in familiebedrijven, een vak apart!
  Deze workshop biedt inzicht in de eigenheid van familiebedrijven en wat een bemiddelaar voor dit type ondernemingen kan betekenen. Het concept ‘corporate governance’ wordt geduid en aan de hand van de opvolgingsproblematiek wordt tastbaar gemaakt voor welke uitdagingen een bemiddelaar in familiebedrijven kan staan.
  Trainer: Hanne Van Waeyenberge

  Workshop 2: De ondernemende bemiddelaar (Opgelet, deze workshop is ondertussen helemaal VOLZET)
  Je bent gebeten door de bemiddelingsgedachte. Misschien droom je van een eigen praktijk als bemiddelaar. Of je wil graag bemiddeling invoeren bij je werkgever en zoekt een manier om het intern te “verkopen”. Je hebt misschien al je eigen praktijk en je wil dat potentiële klanten gemakkelijker de weg vinden naar jouw stekje. Dan nodigen we jou van harte uit om deel te nemen aan de interactieve workshop “De ondernemende bemiddelaar”.
  Tijdens deze workshop stomen we jou klaar om als bemiddelaar aan de bak te komen of om nog succesvoller te zijn in je ondernemerschap. Na deze workshop heb je al enkele concrete stappen gezet; je hebt minstens al een idee van welke koers je wil varen, wat je daarvoor nodig hebt en je hebt een aanzet tot een actieplan of business plan.
  We combineren theorie met  praktijk en zelfinzicht. Verwacht geen voorgekauwde theoretische uiteenzetting, maar wel een begeleid parcours langs de meest succesvolle managementtechnieken, die jij dan in de praktijk kunt zetten.
  Trainer: Sandra Peeters

  Workshop 3: Berekenen van onderhoudsbijdrage voor kinderen
  In deze workshop word een praktisch model aangereikt voor de berekening van onderhoudskosten. Er wordt informatie gegeven over specifieke situaties (inkomsten door studentenwerk …) .
  Trainer: Lawrence Steeman
 • 15u00-15u15: Pauze
 • 15u15-16u15: Goede praktijken
 • 16u15-16u30: Afsluiter

 

WAAR
Provinciehuis Vlaams Brabant
Provincieplein 1
3000 Leuven

 

WANNEER
Zaterdag 20 oktober 2012

 

INSCHRIJVEN
Inschrijvingsprijs (lunch inbegrepen!): 20 euro voor leden van Bemiddeling vzw - 80 euro voor niet-leden van Bemiddeling vzw
Inschrijvingen AFGESLOTEN
Max 100 deelnemers

 

Een erkenningsaanvraag voor permanente vorming is ingediend bij de Federale Bemiddelingscommissie. Zodra we nieuws hebben over een eventuele goedkeuring, brengen we iedereen die is ingeschreven op de hoogte hiervan.

Nieuws

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws doe je hier ...
Lees meer ...

Forum

U heeft een vraag? U wil een antwoord? Of u heeft een antwoord op een vraag? Bezoek het forum, toegankelijk voor iedereen.

Bemiddelaars in je buurt

Op zoek naar een bemiddelaar in uw regio? Selecteer: Antwerpen, Limburg, Hoofdstedelijk Gewest Brussel, Oost-VlaanderenVlaams-BrabantWest-Vlaanderen.

Kalender

Een overzicht van alle ingezonden en eigen activiteiten.
Lees meer

aia
Bemiddeling vzw maakt deel uit vanthe Association for International Arbitration (AIA)
xDeze website maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen, stemt u in met het gebruik ervan. Meer informatie, klik hier.