Initiatiecursus Systeem- en gezinsbenadering.

Dit programma  richt zich  tot alle hulpverleners en andere  belangstellenden  die  kennis  willen maken met de  relationele  betekenis van  problemen en symptoomgedrag.
De  basisideeën van  het systeemdenken en van de gezinskijk die  er  uit voortvloeit, worden  via  theoretische   uiteenzettingen  en daarbij aansluitende  praktijkanalyses naar voor gebracht.
Er wordt aandacht  besteed aan de betekenis  van problemen  zoals  o.a. schoolmoeilijkheden, weglopen, ... alsook verslaving,  mishandeling, zelfmoord,  psychoses  Hierbij  worden  de  interventie-  en  behandelingsmogelijkheden geschetst die het systeemdenken biedt.
Er wordt  speciaal  ingegaan op de manier waarop problemen kunnen benaderd worden via gesprekken met het gezin, de familie of omgeving van de cliënt.
Tevens  wordt er geoefend rond  gespreks- en intaketechnieken die  het de hulpverleners mogelijk maken zicht te krijgen op de  betekenis  van de klacht casino na internet waarmee de hulpvrager zich bij hem aanmeldt.

Praktisch

Het programma " Initiatie in het denken en de praktijk   van   de  gezinskijk   vanuit   een systeemtheoretisch model"  omvat vier cursusdagen die om de week doorgaan.

De data zijn: 21/2 – 28/2 – 7/3 – 14/3/2013

De cursussen gaan door telkens van   9u30 tot 12u30 en   van 13u30   tot 16 uur.

Er worden geen middagmalen voorzien maar in de omgeving van de cursuslokalen zijn er mogelijkheden tot lunch.

Bijdrage:

De cursusbijdrage bedraagt 350 Euro per reeks. Hiervan wordt een voorschot gevraagd van 100 Euro bij inschrijving.

De resterende som van 250 Euro wordt op de eerste cursusdag betaald.

Inschrijving:

U kunt inschrijven via mail: Dit e-mail adres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. . Vermeld in de mail uw naam en contactgegevens (adres en telefoonnummer)

Gelieve het voorschot te storten (100 Euro) op bankreknr.: BE96 2900 2139 6605 van het C.S.G.

Vermeld in de mededeling van de overschrijving uw naam.

Bijkomende informatie:

Voor meer informatie over deze cursus kunt u steeds terecht op ons secretariaat:

Telefonisch: 09/223 64 50 (van 9u. tot 17u.) of via mail: Dit e-mail adres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Nieuws

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws doe je hier ...
Lees meer ...

Forum

U heeft een vraag? U wil een antwoord? Of u heeft een antwoord op een vraag? Bezoek het forum, toegankelijk voor iedereen.

Bemiddelaars in je buurt

Op zoek naar een bemiddelaar in uw regio? Selecteer: Antwerpen, Limburg, Hoofdstedelijk Gewest Brussel, Oost-VlaanderenVlaams-BrabantWest-Vlaanderen.

Kalender

Een overzicht van alle ingezonden en eigen activiteiten.
Lees meer

aia
Bemiddeling vzw maakt deel uit vanthe Association for International Arbitration (AIA)
xDeze website maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen, stemt u in met het gebruik ervan. Meer informatie, klik hier.