Initiatiecursus Systeem- en Gezinsbenadering

Dit vierdaags programma  start in september en gaat door op volgende data: 12/9 - 19/9 - 3/10 - 10/10/2013.

Dit programma richt zich tot alle hulpverleners en andere belangstellenden die kennis willen maken met de relationele betekenis van problemen en symptoomgedrag.

De basisideeën van het systeemdenken en van de gezinskijk die er uit voortvloeit, worden via theoretische   uiteenzettingen en daarbij aansluitende praktijkanalyses naar voor gebracht.

Er wordt aandacht besteed aan de betekenis van problemen zoals o.a. schoolmoeilijkheden, weglopen, ... alsook verslaving, mishandeling, zelfmoord, psychoses Hierbij worden de interventie- en behandelingsmogelijkheden geschetst die het systeemdenken biedt.

Er wordt speciaal ingegaan op de manier waarop problemen kunnen benaderd worden via gesprekken met het gezin, de familie of omgeving van de cliënt.

Tevens wordt er geoefend rond gespreks- en intaketechnieken die het de hulpverleners mogelijk maken zicht te krijgen op de betekenis van de klacht waarmee de hulpvrager zich bij hem aanmeldt.

Meer info hier

Nieuws

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws doe je hier ...
Lees meer ...

Forum

U heeft een vraag? U wil een antwoord? Of u heeft een antwoord op een vraag? Bezoek het forum, toegankelijk voor iedereen.

Bemiddelaars in je buurt

Op zoek naar een bemiddelaar in uw regio? Selecteer: Antwerpen, Limburg, Hoofdstedelijk Gewest Brussel, Oost-VlaanderenVlaams-BrabantWest-Vlaanderen.

Kalender

Een overzicht van alle ingezonden en eigen activiteiten.
Lees meer

aia
Bemiddeling vzw maakt deel uit vanthe Association for International Arbitration (AIA)
xDeze website maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen, stemt u in met het gebruik ervan. Meer informatie, klik hier.