workshop 'Psychopathie herkennen en hanteren'

Het thema en het programma :

Mensen die het slachtoffer zijn geworden van iemand die aan psychopathie lijdt, zijn niet zelden in meerdere opzichten geruïneerd: psychisch, qua gezondheid en financiëel. Ze zijn vaak ook in een jarenlang proces van isolering hun netwerken en daarmee de steun van vrienden en familie kwijtgeraakt. Zij kunnen tegelijkertijd burnt-out zijn en verwikkeld raken in processen om hun kinderen te beschermen. Expertise op het gebied van psychopathie is van eminent belang om deze mensen de steun te bieden die ze zo hard nodig hebben.

Psychopathie kunnen herkennen en hanteren is een belangrijke professionele vaardigheid, nodig om uw cliënten, personeelsleden, leerlingen met de juiste raad te kunnen bijstaan en om collusie met handig manipulerende, destructieve mensen te vermijden. Hoe eerder het inzicht daagt dat men met een gestoord persoon te maken heeft, hoe beter het mogelijk wordt de schade te vermijden.

In de workshop ‘Psychopathie herkennen en hanteren’ maakt u kennis met de werkelijkheid achter de façade. U gaat ook oefenen in het greep krijgen op die subtiele processen die kwetsbaar maken voor beïnvloeding. De workshop voorziet u van vaardigheden die u beter in staat stellen om niet meegesleept te worden in en een ongezonde denktrant en uw eigen integriteit te bewaren.

Doelgroep : de workshop is uitsluitend bestemd voor beroepsbeoefenaren : juristen, familierechters, bemiddelaars, hulpverleners in de sociale of (psycho)medische sector, jeugdbeschermers, personeelsfunctionarissen of recruiters, pedagogen, leerlingenbegeleiders.

Waarom interessant voor bemiddelaars?
Bemiddelaars krijgen met zekerheid te maken met mensen die lijden aan psychopathie. Herkenning kan erg moeilijk zijn, ermee omgaan nog meer.
Mediation waarbij één van de partijen aan psychopathie lijdt, mislukt vrijwel altijd, ook wanneer de mediator de psychopathie doorziet. Wanneer de geesteszieke persoon doorheeft dat hij doorzien wordt, zal hij of zij de mediation immers laten vallen. In het andere geval – wanneer de mediator de manipulatie niet doorziet – wordt de mediator betrokken in collusie met de psychopaat.
Mediators die de kunst van de subtiele tegenmanipulatie verstaan en daarmee het best mogelijke uit de situatie weten te halen, zijn vooralsnog zeldzaam.

De trainer : Jan Storms. Sinds 2006 maakte hij een studie van psychopathie die resulteerde in:

•    het succesboek ‘Destructieve relaties op de schop. Psychopathie herkennen en hanteren’, uitgegeven bij Ankh-Hermes, zesde druk
•    een nieuw, wetenschappelijk gefundeerd psychopathie-construct
•    een effectieve therapeutische aanpak van de diepe trauma’s die teweeggebracht worden door langdurige interacties met mensen die aan psychopathie lijden.

De erkenning als permanente vorming bij de Federale Bemiddelingscommissie is aangevraagd.  Door de reorganisatie is er wat vertraging in de behandeling van de aanvragen.

Praktisch : De workshop vindt plaats in Ieper op 3 en 4 december, en voor mensen die met kinderen werken ook de 5de, telkens van 9.30 tot 17.30.
De deelnameprijs bedraagt 820,– Euro voor 2 dagen, 1.320,– voor 3 dagen (incl. catering, excl. BTW en overnachting).

Uitgebreide informatie over de inhoud van de workshop vindt u op psychopathie.info.
U kunt zich hier aanmelden voor het bijwonen van de workshop. Na ontvangst van uw aanmelding, zal u de informatie voor betaling toegestuurd worden, waarna u ook de verdere praktische informatie en aanbevolen literatuur zult ontvangen.

Nieuws

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws doe je hier ...
Lees meer ...

Forum

U heeft een vraag? U wil een antwoord? Of u heeft een antwoord op een vraag? Bezoek het forum, toegankelijk voor iedereen.

Bemiddelaars in je buurt

Op zoek naar een bemiddelaar in uw regio? Selecteer: Antwerpen, Limburg, Hoofdstedelijk Gewest Brussel, Oost-VlaanderenVlaams-BrabantWest-Vlaanderen.

Kalender

Een overzicht van alle ingezonden en eigen activiteiten.
Lees meer

aia
Bemiddeling vzw maakt deel uit vanthe Association for International Arbitration (AIA)
xDeze website maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen, stemt u in met het gebruik ervan. Meer informatie, klik hier.