Studiedag Kinderen en scheiden. Nieuwe inzichten en ontwikkelingen op psychosociaal en juridisch vlak

Deze studiedag wordt georganiseerd naar aanleiding van het boek "Een week mama, een week papa? Wat kinderen bij een scheiding ECHT nodig hebben". Lannoo 2014. Geschreven door Claire Wiewauters (Kenniscentrum Hoger Instituut voor Gezinswetenschappen)  en Monique Van Eyken (docent aan het postgraduaat Bemiddeling aan de KU Leuven).
Het is de bedoeling van de studiedag dat Claire Wiewauters schetst wat scheiden met kinderen doet en Monique Van Eyken meegeeft hoe bemiddelaars kinderen kunnen bijstaan in het scheidingsproces.

Christine Jacobs stelt de vraag of en hoe een advocaat die de belangen van zijn cliënt verdedigt tegelijkertijd ook oog kan hebben voor de belangen van de kinderen.  Sofie Van Assche , ook verbonden aan de KU Leuven, geeft een overzicht van de meest recente onderzoeksbevindingen rond kinderen en scheiden en prof. Patrick Senaeve  bespreekt de plaats van het kind binnen de nieuwe familierechtbanken. Deze studiedag is gericht naar alle deskundigen (bemiddelaars, advocaten, magistraten, notarissen, hulpverleners, ..) die met kinderen in scheiding te maken hebben.

Erkenningen van de Orde van Vlaamse Balies, Instituut voor Gerechtelijke Opleiding, Nationale Kamer van Notarissen worden aangevraagd

De studiedag is erkend door de Federale Bemiddelingscommissie voor 1 punt per gevolgd uur.

Attesten met vermelding van de punten a rato van de gevolgde uren worden per email bezorgd. Deelname wordt geregistreerd bij aanvang aan de hand van handtekeningenlijsten die op het einde van de vorming nogmaals dienen te worden afgetekend.

De studienamiddag wordt afgesloten met een vriendschapsdrink; deelnemers worden verzocht bij de inschrijving aan te duiden indien zij wensen te blijven hiervoor.

Inhoudelijk verantwoordelijke
Prof. dr. Patrick Senaeve
Administratief verantwoordelijke
Administratieve Ondersteuning Bemiddeling Mevr. Jo Alaerts/Mevr. Mieke Denys - Dhr. Peter Maertens -
Dit e-mail adres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.
016/32.54.84
Prijs
100 euro; inclusief boek: Een week mama, een week papa? Wat kinderen bij een scheiding ECHT nodig hebben, Claire Wiewauters en M. Van Eyken, Lannoo 2014 inbegrepen - koffie tijdens de pauze en afsluitende vriendschapsdrink eveneens inbegrepen
Vindt plaats op

14 oktober 2014 te Leuven 

Meer info op https://www.law.kuleuven.be/apps/activiteiten_ci/nl/portaal/activiteit/view_activiteit/1585

Nieuws

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws doe je hier ...
Lees meer ...

Forum

U heeft een vraag? U wil een antwoord? Of u heeft een antwoord op een vraag? Bezoek het forum, toegankelijk voor iedereen.

Bemiddelaars in je buurt

Op zoek naar een bemiddelaar in uw regio? Selecteer: Antwerpen, Limburg, Hoofdstedelijk Gewest Brussel, Oost-VlaanderenVlaams-BrabantWest-Vlaanderen.

Kalender

Een overzicht van alle ingezonden en eigen activiteiten.
Lees meer

aia
Bemiddeling vzw maakt deel uit vanthe Association for International Arbitration (AIA)
x



Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen, stemt u in met het gebruik ervan. Meer informatie, klik hier.