Najaarsopleidingen INFOSTRAT

De hervorming van het voorlopig bewind / De nieuwe familierechtbank

Vanaf 1 september is vervangt de nieuwe wet “Meerderjarige Beschermde Personen” het vroegere 'voorlopig bewind' en is ook de nieuwe familierechtbank in werking getreden.  Deze wetswijzigingen zullen ook voor de sociale sector een grote ommekeer betekenen.  Daarom biedt INFOSTRAT nu gespecialiseerde opleidingen aan voor de sociale sector over deze 2 thema's:

De hervorming van het voorlopig bewind op 29/9

NIEUW! Is de mogelijkheid om een bewindvoerder aan te stellen voor de persoonsgebonden aangelegenheden en de uitgebreide rol van de vertrouwenspersoon.  Ook wordt er nu een onderscheid gemaakt tussen bijstand en vertegenwoordiging.  Naast de praktische vragen behandelen we ook de ethische vraagstukken i.v.m. het bewind over de persoon.

Waar en wanneer?

Op maandag 29 september 2014 in het volledig vernieuwde Seminariecentrum van de Koninklijke Bibliotheek, Kunstberg te Brussel (vlakbij het station Brussel Centraal)

Volledige dag van 9.30 uur tot 17 uur


De nieuwe familierechtbank op 20/10

Op 1 september 2014 startte de familierechtbank haar werkzaamheden inzake familiale geschillen. De invoering van deze nieuwe rechtbank heeft uiteraard een grote impact op de begeleiding van gezinnen met relationele problemen. De topics die we bespreken zijn: de samenstelling en bevoegdheden van de nieuwe familierechtbank, de procedurele aspecten, de Kamer voor Minnelijke Schikking, de bemiddeling in familiezaken en het hoorrecht van minderjarigen. Verder bekijken we nog een aantal belangrijke thema’s die zich in de dagelijkse praktijkvoordoen zoals mogelijke problemen met alimentatie, bevoegdheden DAVO, vereffening/verdeling, enz.

Waar en wanneer?

Op maandag 20 oktober 2014 in het Centraal Station Antwerpen, Koningin Astridplein 27 te Antwerpen.

Volledige dag van 9.30 uur tot 17 uur

 

Heeft u interesse?
Voor bijkomende vragen kan u ons steeds contacteren per mail: Dit e-mail adres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of telefonisch 052/34.13.68.

Nieuws

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws doe je hier ...
Lees meer ...

Forum

U heeft een vraag? U wil een antwoord? Of u heeft een antwoord op een vraag? Bezoek het forum, toegankelijk voor iedereen.

Bemiddelaars in je buurt

Op zoek naar een bemiddelaar in uw regio? Selecteer: Antwerpen, Limburg, Hoofdstedelijk Gewest Brussel, Oost-VlaanderenVlaams-BrabantWest-Vlaanderen.

Kalender

Een overzicht van alle ingezonden en eigen activiteiten.
Lees meer

aia
Bemiddeling vzw maakt deel uit vanthe Association for International Arbitration (AIA)
xDeze website maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen, stemt u in met het gebruik ervan. Meer informatie, klik hier.