Cursus BEMIDDELEN EN ONDERHANDELEN BIJ COMPLEXE INVESTERINGEN

De besluitvorming en realisatie van complexe investeringsprojecten is in Vlaanderen problematisch geworden. Denken we maar aan de constructie van wegen en bruggen, de sanering en herontwikkeling van verontreinigde sites, de inplanting van mestverwerkingsinstallaties, de aanleg van windmolenparken, de bouw van voetbalstadions, de installatie van zonne-energie-infrastructuur, enz. Heel wat van dergelijke geplande projecten worden niet gerealiseerd of slechts met heel wat vertraging. De oorzaken hiervan zijn bekend, zoals complexe regelgeving in het beheer van onroerend goed, fiscaliteit, veelvuldige inspraakmomenten, lange procedures, een verhoogde NIMBYgevoeligheid en een juridisch actievere publieke opinie.

Het Vlaamse Parlement heeft onlangs het decreet betreffende complexe investeringen aangenomen, maar niet alle projecten zullen dit traject volgen en de toepassing ervan is mensenwerk. Daarbij komt het idee van begeleiding en bemiddeling naar voor: onafhankelijke derden dragen bij tot het creëren van draagvlak voor een bepaald project, begeleiden het project in het besluitvormingsproces, en/of bemiddelen wanneer het project in een conflictueuze situatie terecht komt.

In deze opleiding, die gezamelijk georganiseerd wordt door VVBCI, MEDIV en Studipolis, worden vier thema’s in het vizier genomen, zodat diegene die de opleiding gevolgd heeft met kennis van zaken als bemiddelaar of onderhandelaar in een overleg kan stappen.

Elke opleidingsdag bestaat uit een theoretisch (voormiddag) en praktijkgericht deel (namiddag).
In de voormiddag wordt de theorie van het onderhandelen en het bemiddelen, met uitzondering van de tweede dag, elk in afzonderlijk groepen gebracht. In de namiddag, in de praktijksessies, ontmoeten bemiddelaars en onderhandelaars elkaar.In het praktijkgericht deel krijgt men het bemiddelen en het onderhandelen onder de knie. Over de vier dagen heen wordt het zelfde onderwerp stapsgewijs ontrafelt en aangepakt zoals in een reële onderhandeling. De praktijksessies worden door vier docenten begeleid.

Het inschrijvingsgeld voor één dag bedraagt 350 EUR (excl. 21% btw) en voor de vier dagen bedraagt dit 1200 EUR (excl. 21% btw).

Er worden slechts 30 deelnemers toegelaten om de kwaliteit, vooral van de praktijksessies, te waarborgen.

Een overzicht van de verschillende sessies kan u hier raadplegen.

U wenst graag meer info of deel te nemen aan de sessies "bemiddelen bij complex investeringen"? Dit kan via deze link.
U wenst graag meer info of deel te nemen aan de sessies "onderhandelen bij complex investeringen"? Dat kan via deze link

Het is steeds mogelijk om een keuze aan sessies te volgen. Meer info over iedere sessie kan u bij bovenstaande links vinden.

Nieuws

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws doe je hier ...
Lees meer ...

Forum

U heeft een vraag? U wil een antwoord? Of u heeft een antwoord op een vraag? Bezoek het forum, toegankelijk voor iedereen.

Bemiddelaars in je buurt

Op zoek naar een bemiddelaar in uw regio? Selecteer: Antwerpen, Limburg, Hoofdstedelijk Gewest Brussel, Oost-VlaanderenVlaams-BrabantWest-Vlaanderen.

Kalender

Een overzicht van alle ingezonden en eigen activiteiten.
Lees meer

aia
Bemiddeling vzw maakt deel uit vanthe Association for International Arbitration (AIA)
xDeze website maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen, stemt u in met het gebruik ervan. Meer informatie, klik hier.