Gezinstransities vanuit het perspectief van de kinderen – 29 september 2015 / Elzenveld / Antwerpen

studiedag gezinstransitiesBijna één op de vijf Vlaamse kinderen en jongeren heeft gescheiden ouders. Vaak gaan die ouders een nieuwe partnerrelatie aan en ontstaat een nieuw samengesteld gezin. Hoe beleven kinderen en jongeren deze transities?  Wat hebben zij nodig ? Welke stem krijgen zij wanneer (juridische) beslissingen worden genomen? Wat is de rol van de school en het ruimer netwerk rondom kinderen en ouders ?

In de voormiddag wordt vanuit verschillende disciplines naar antwoorden gezocht. In de namiddag zijn er workshops met diverse actoren uit het werkveld. Gedurende de dag nemen jongeren ook zelf het woord. De studiedag sluit af met een debat met de bevoegde beleidsmakers.

De studiedag is een samenwerking tussen UCSIA, UA, Kenniscentrum Hoger Instituut voor Gezinswetenschappen, Een nieuw gezin vzw, stichting Nieuw Gezin Nederland.

Info en inschrijven : http://www.hig.be/nl/content/studiedag-gezinstransities-vanuit-het-perspectief-van-de-kinderen

Nieuws

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws doe je hier ...
Lees meer ...

Forum

U heeft een vraag? U wil een antwoord? Of u heeft een antwoord op een vraag? Bezoek het forum, toegankelijk voor iedereen.

Bemiddelaars in je buurt

Op zoek naar een bemiddelaar in uw regio? Selecteer: Antwerpen, Limburg, Hoofdstedelijk Gewest Brussel, Oost-VlaanderenVlaams-BrabantWest-Vlaanderen.

Kalender

Een overzicht van alle ingezonden en eigen activiteiten.
Lees meer

aia
Bemiddeling vzw maakt deel uit vanthe Association for International Arbitration (AIA)
xDeze website maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen, stemt u in met het gebruik ervan. Meer informatie, klik hier.