Bijscholing KULeuven - Werken met impasses in bemiddeling

Claude Vandevoorde (opleiding van 6 uur)
Zaterdag 17 oktober 2015 (van 09.30 tot 16.30 uur)

Emoties zijn nooit veraf in bemiddeling. De partijen ontmoeten elkaar in een gespannen context waarbij zichtbare of onzichtbare emoties het bemiddelingsproces kunnen bemoeilijken: ijzige stiltes, verbale agressie, sarcastische opmerkingen, weglopen, dichtklappen, ontwijkgedrag, alles of niets houding, defaitisme, de bemiddelaar aanvallen...

Tijdens deze bijscholing leren we omgaan met dergelijke zeer moeilijke momenten waarbij zelfs de meest ervaren bemiddelaars telkens opnieuw een gepaste houding moeten zoeken. Via diverse beïnvloedingstechnieken en herkaderende acties is het mogelijk impasses om te buigen tot noodzakelijke en postieve bijdragen in het proces van wederzijdse uitklaring en oplossing.

Door het inzetten van bemiddelingsoefeningen met diverse impasse momenten leren we vaardigheden om het proces te vertragen, te focussen, de cliënten aandacht te geven, de eigen (primaire) reacties te managen en de uitbarsting om te buigen naar het werkelijke onderliggende vraagstuk. Voornaamste taak is het vorm geven aan dit proces door te focussen op herkaderende interventies en deze op een ontwapenende wijze in het proces te kunnen brengen.

Inschrijven: https://www.law.kuleuven.be/apps/activiteiten/portaal/inschrijvingen/index.php?cyclus_ref=61&activiteit_ref=2064&lang=nl

Nieuws

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws doe je hier ...
Lees meer ...

Forum

U heeft een vraag? U wil een antwoord? Of u heeft een antwoord op een vraag? Bezoek het forum, toegankelijk voor iedereen.

Bemiddelaars in je buurt

Op zoek naar een bemiddelaar in uw regio? Selecteer: Antwerpen, Limburg, Hoofdstedelijk Gewest Brussel, Oost-VlaanderenVlaams-BrabantWest-Vlaanderen.

Kalender

Een overzicht van alle ingezonden en eigen activiteiten.
Lees meer

aia
Bemiddeling vzw maakt deel uit vanthe Association for International Arbitration (AIA)
xDeze website maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen, stemt u in met het gebruik ervan. Meer informatie, klik hier.