Basiscursus interculturele communicatie op 09/11

De diverse samenleving is een feit. We worden er dagelijks mee geconfronteerd in onze communicatie met anderen. Overal waar mensen met elkaar omgaan, duiken er misverstanden op. Dit is zeker zo als het gaat om de omgang tussen mensen die veel van elkaar verschillen: taalverschillen, persoonlijke geschiedenis, verschillende sociale positie, andere herkomst, ...

Misverstanden bij de communicatie hebben te maken met het beeld dat gesprekspartners over elkaar hebben, met hoe ze elkaars bedoelingen inschatten, met waarden en normen die meespelen, met hun beider posities, etc. We ondervinden dagelijks de meerwaarde van (taal)diversiteit, maar tegelijkertijd is diversiteit een moeilijk gegeven dat soms onzekerheid en zelfs weerstand oproept.

De vorming Inleiding tot de Interculturele Communicatie maakt interculturele gespreksvoering inzichtelijk. Een aantal verschillende perspectieven worden op een rijtje gezet (de cultuurbril, communicatieperspectief, …) en er worden kaders aangereikt om interculturele gesprekken te plaatsen. Tenslotte maken de deelnemers kennis met een aantal interculturele competenties. Je deze eigen maken, is een noodzakelijke voorwaarde voor een succesvolle interculturele communicatie!

Lees meer

Nieuws

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws doe je hier ...
Lees meer ...

Forum

U heeft een vraag? U wil een antwoord? Of u heeft een antwoord op een vraag? Bezoek het forum, toegankelijk voor iedereen.

Bemiddelaars in je buurt

Op zoek naar een bemiddelaar in uw regio? Selecteer: Antwerpen, Limburg, Hoofdstedelijk Gewest Brussel, Oost-VlaanderenVlaams-BrabantWest-Vlaanderen.

Kalender

Een overzicht van alle ingezonden en eigen activiteiten.
Lees meer

aia
Bemiddeling vzw maakt deel uit vanthe Association for International Arbitration (AIA)
xDeze website maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen, stemt u in met het gebruik ervan. Meer informatie, klik hier.