Destructieve relaties - wat is er aan de hand?

Deze vindt plaats op zaterdag 5 december om 19.00 uur in het Geuzenhuis in Gent.

Met sommige mensen blijkt een goede verstandhouding niet mogelijk. Als je direct of indirect met een conflictgevoelige persoon te maken hebt, dan komt de vraag bij je op: "Wat is er aan de hand?”

De gebruikelijke psychiatrische labels voldoen zelden. 'Narcisme', 'antisociale persoonlijkheidsstoornis', 'borderline' etc, zijn rafelige, tot scheuren opgerekte vaantjes die je op de vaak gevaarlijke lading onvoldoende greep geven.

Wat is er dan werkelijk aan de hand?
Psychopathie? Dat slaat toch op killers die in de gevangenis verblijven? Het komt evenwel veel vaker voor in andere vormen, maar wordt te weinig onderkend.

Jan Storms nodigt je uit voor een exploratie van de innerlijke jungle van hen die moeite hebben met besef van goed en kwaad, en voorzie je van klare begrippen. Dit inzicht is een van de elementen die je nodig hebt voor een sterke immuniteit. Het is ook noodzakelijke kennis voor hulpverleners om cliënten te begeleiden tijdens of na een destructieve relatie.

Het is voor het ogenblik nog schering en inslag dat hulpverleners en mensen die de dupe geworden zijn van iemand met een stoornis, elkaar niet begrijpen. Dit heeft dikwijls desastreuze gevolgen, bepaaldelijk wanneer iemand door handig manipuleren de hulpverlener op het verkeerde been weet te zetten en zo zijn destructieve invloed in het leven van de prooi kan vermenigvuldigen.

Met de inhoud van deze voordracht hoopt hij voor de doelgroepen, prooien en hulpverleners, wegen te openen naar een meer effectieve hulpvraag en hulpverlening.

Doelgroepen : Mensen die zelf in een destructieve relatie zijn of waren, op het werk of in een relatie. Beroepsbeoefenaren : juristen (advocaten, (familie)rechters, notarissen, ...), mediators, hulpverleners in de sociale of (psycho)medische sector, jeugdbeschermers, personeelsfunctionarissen of recruiters, pedagogen, leerlingenbegeleiders en leerkrachten.

Spreker is Jan Storms, auteur van  ‘Destructieve relaties op de schop – psychopathie herkennen en hanteren’. Hij heeft een jarenlange ervaring met de begeleiding en advisering van cliënten die het slachtoffer zijn geworden van mensen met ernstige psychische stoornissen. Hij is tevens gastdocent bij de RINO Groep voor de cursus ‘Complexe echtscheidingen’.

Toegangsprijs : 30 euro bij online betaling, 35 euro aan de ingang en voor studenten tot 26 jaar 50% korting

Vooraf aanmelden op http://psychopathie.info/nld/lezingen/destructieve-relaties-wat-is-er-aan-de-hand

Nieuws

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws doe je hier ...
Lees meer ...

Forum

U heeft een vraag? U wil een antwoord? Of u heeft een antwoord op een vraag? Bezoek het forum, toegankelijk voor iedereen.

Bemiddelaars in je buurt

Op zoek naar een bemiddelaar in uw regio? Selecteer: Antwerpen, Limburg, Hoofdstedelijk Gewest Brussel, Oost-VlaanderenVlaams-BrabantWest-Vlaanderen.

Kalender

Een overzicht van alle ingezonden en eigen activiteiten.
Lees meer

aia
Bemiddeling vzw maakt deel uit vanthe Association for International Arbitration (AIA)
xDeze website maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen, stemt u in met het gebruik ervan. Meer informatie, klik hier.