Workshop: Conflict als dienaar van de samenwerking

18 en 19 november 2016, Van 10:00 tot 17:00

De kern van elke conflict is terug te brengen tot een storende ervaring: de last die je ondervind van iemand anders zijn of haar gedrag. Maar er is meer aan de hand. Het wordt pas een probleem als mensen zich verzetten tegen dat gedrag.  Dan wordt het conflict zichtbaar in een conflicterend gedrag: verwijten, oordelen, achterklap, controleren, dwingen, elkaar negeren, beschuldigen,…

Dan is het tijd om als ‘derde’ tussen te komen en in het ‘midden’ te gaan staan. Als ‘manager-mediator’ krijg je hier een kans om de conflicten te benutten. Conflicten kan je immers inzetten als dienaren voor de groei  van een de organisatie naar meer welzijn.

Christine Vancouillie ontwikkelde hiertoe het CLIC-model.

Uniek aan de CLIC-bemiddelngsmethode is  het vrolijk aspect. Er worden geen benauwende ingrepen  in toegepast die een poging doen om de ander te kunnen veranderen. Het is ook niet de bedoeling om,-zoals bij onderhandelen- naar consensus en gelijkenissen te zoeken. In het CLIC model hebben conflicten een dienende functie om te zoeken naar de osmose tussen de twee partijen.  Het conflict wordt het gemeenschappelijk thema, het meta-kader, een feedback vanwaaruit de twee partijen een verschillende inbreng doen. Vandaaruit helpen beiden elkaar naar een rijkere samenwerking.  Conflicten worden zo benut als mutuele coaching in een kader van bemiddeling.

Meer info: http://schoolvoorbemiddeling.be/event/conflict-als-dienaar-van-de-samenwerking/

Nieuws

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws doe je hier ...
Lees meer ...

Forum

U heeft een vraag? U wil een antwoord? Of u heeft een antwoord op een vraag? Bezoek het forum, toegankelijk voor iedereen.

Bemiddelaars in je buurt

Op zoek naar een bemiddelaar in uw regio? Selecteer: Antwerpen, Limburg, Hoofdstedelijk Gewest Brussel, Oost-VlaanderenVlaams-BrabantWest-Vlaanderen.

Kalender

Een overzicht van alle ingezonden en eigen activiteiten.
Lees meer

aia
Bemiddeling vzw maakt deel uit vanthe Association for International Arbitration (AIA)
xDeze website maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen, stemt u in met het gebruik ervan. Meer informatie, klik hier.