Programma interactie-academie

Basisopleiding Bemiddeling en mediation – start 29 september 2017

In deze tiendaagse opleiding worden deelnemers getraind om te werken met strijdposities, extreme verschillen, kwetsuren en blokkades en met thema’s van grenzen en onoplosbaarheid. In bemiddeling werkt men steeds met heel specifieke inhouden en contextbepaalde spanningsvelden. We schenken daarom ook ruime aandacht aan de macro-invloeden die de bemiddelaar mee in rekening dient te nemen, met name de juridische regelgeving, brede maatschappelijke en culturele opvattingen en de eigenheid van de context waarin hij of zij dient te bemiddelen.

De opleiding is erkend door de Federale Bemiddelingscommissie.
Informatie en het inschrijfformulier vindt u via deze link:
http://portal.interactie-academie.be/opleidingen/basisopleiding-bemiddeling-en-mediation

 

Specialisatie Bemiddelen in familiezaken – start 23 februari 2017

De specialistische module bemiddelen in familiezaken omvat acht dagen en behandelt de wetgeving en de werking van de familierechtbank; de invloed van nieuwe gezinsvormen en nieuwe betrokkenheden na scheiding; factoren die conflictspiralen aanwakkeren tussen ouders, ex-partners en andere betrokkenen; de impact van heftige emoties op de bemiddeling zelf en de persoon van de bemiddelaar; het neerzetten van een bemiddelingskader om te komen tot ouderschapsregelingen en scheidingsregelingen; het betrekken van kinderen bij een ouderschapsplan. Ook het interveniëren bij onenigheden en conflicten tussen broers en zussen, grootouders en kleinkinderen komen aan bod. Bij dit alles gaat veel aandacht naar de attitude, valkuilen en sterktes van de bemiddelaar.

De opleiding is erkend door de Federale Bemiddelingscommissie.
Informatie en het inschrijfformulier vindt u via deze link:
http://portal.interactie-academie.be/opleidingen/bemiddelen-familiezaken

 

Specialisatie Bemiddelen in sociale zaken – start 19 april 2017

De laatste jaren wordt de hulp van bemiddelaars in sociale zaken steeds vaker ingeroepen bij arbeidsconflicten tussen werkgevers en werknemers en tussen werknemers onderling. Deze conflicten gaan vaak over werkinhoudelijke, relationele, praktische of financiële thema’s en worden mee beïnvloed door reorganisaties, belangentegenstellingen, onverenigbare karakters, waarden, visies of taakopvattingen. Het effect van deze territoriale of inhoudelijke conflicten kunnen de vorm aannemen van hoogoplopende ruzies, kliekvorming, afhaken van medewerkers, boycotten, pesterijen, burn-out of pijnlijke ontslagen. Naast de menselijke en relationele schade heeft een conflict vaak ook een organisatorische en economische impact. Daarom is het van groot belang dat conflicten voor alle partijen een zo snel mogelijke en constructieve oplossing krijgen. In deze achtdaagse specialisatie leert u alle relevante aspecten van sociale bemiddeling.

De opleiding is erkend door de Federale Bemiddelingscommissie.
Informatie en het inschrijfformulier vindt u via deze link:
http://portal.interactie-academie.be/opleidingen/bemiddelen-sociale-zaken

Nieuws

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws doe je hier ...
Lees meer ...

Forum

U heeft een vraag? U wil een antwoord? Of u heeft een antwoord op een vraag? Bezoek het forum, toegankelijk voor iedereen.

Bemiddelaars in je buurt

Op zoek naar een bemiddelaar in uw regio? Selecteer: Antwerpen, Limburg, Hoofdstedelijk Gewest Brussel, Oost-VlaanderenVlaams-BrabantWest-Vlaanderen.

Kalender

Een overzicht van alle ingezonden en eigen activiteiten.
Lees meer

aia
Bemiddeling vzw maakt deel uit vanthe Association for International Arbitration (AIA)
xDeze website maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen, stemt u in met het gebruik ervan. Meer informatie, klik hier.