20 oktober: Ledendag 2017

Op vrijdagvoormiddag 20 oktober vindt onze jaarlijkse LEDENDAG plaats. De ledendag staat zoals steeds open voor bemiddelaars (leden en niet leden van bemiddeling vzw). Het thema: "De basishouding van de bemiddelaar in de dagelijkse praktijk: do's en don'ts". 
Wat is het verschil tussen neutraliteit en meerzijdige partijdigheid? Hoe helpt neutraliteit het bemiddelingsproces? Hoe bevordert meerzijdige partijdigheid het bemiddelingsproces? Wat doe je als bemiddelaar wanneer je je neutraliteit of meerzijdige partijdigheid verliest?
Veel vragen .... in het plenaire deel van de workshop worden een aantal begrippen geduid en handvaten aangereikt In kleine groep exploreren we samen de mogelijkheden en grenzen van de basishouding van de bemiddelaar.

PRAKTISCH

Ledendag 2017: Do’s en Don’ts voor de bemiddelaar
Vrijdag 20 oktober, voormiddag
Plaats: Provinciehuis van Leuven (klik hier voor een routebeschrijving)
Doelgroep: leden en niet-leden Bemiddeling vzw
Prijs: 30 euro voor leden | 65 euro voor niet-leden
Leden die in de namiddag (mediation week) een infostand willen en zo hun activeiten kenbaar kunnen maken aan de aanwezige professionals, hebben gratis toegang tot de lezingen in de namiddag. 

PROGRAMMA

09u00 - 09u30    Onthaal
09u30 - 10u30    Plenair gedeelte
10u30 - 12u00    Workshop
12u00 - 13u00    Lunch

INSCHRIJVEN AFGESLOTEN


Mediation week 2017

In de namiddag nemen we deel aan de mediation week 2017 en richten we ons op de niet-bemiddelaars. We merken vaak dat mensen in hun professionele activiteiten (denk aan psychologen, therapeuten, accountants, HR managers, consultants,…) in situaties terechtkomen waar bemiddeling een uitweg kan bieden. Het is waardevol om deze professionelen kennis te laten maken met bemiddeling én hen ook een netwerk van erkende bemiddelaars aan te bieden, waarmee zij kunnen samenwerken. 
Het namiddagdeel start met een lezing over bemiddeling (één lezing gericht op bemiddeling in de familiale sfeer, gegeven door Monique Van Eyken en de andere lezing gericht op bemiddeling in de professionele sfeer, gegeven door Pascal Van Loo). 
Aansluitend aan de lezingen organiseren we een netwerkmoment (met infostands) waar je je activiteiten als bemiddelaar kan bekend maken aan de aanwezige professionals.

PRAKTISCH

Mediation week 2017: Samen uit een conflictueuze situatie - Voorlichting Conflicten en Bemiddeling
Vrijdag 20 oktober, namiddag
Plaats: Provinciehuis van Leuven (klik hier voor een routebeschrijving)
Doelgroep: Doorverwijzers (professionals)
Prijs voor doorverwijzers: 50 euro
Leden van Bemiddeling vzw die een infostand willen en zo hun activeiten kenbaar kunnen maken aan de aanwezige professionals, hebben gratis toegang tot de lezingen. 

PROGRAMMA

13u30 - 14u00    Onthaal
14u00 - 15u00    Lezing Conflicten in de professionele context (Pascal Van Loo)
14u00 - 15u00    Lezing Conflicten in de familiale sfeer (Monique Van Eyken)
15u00 - 16u00    Infostanden + netwerkmogelijkheid


OPROEP AAN ONZE LEDEN: 
Help jij mee de Mediation Week bekend te maken bij mogelijke doorverwijzers / professionals? Stuur deze mail gerust door naar je eigen netwerk, plaats de content op je website of contacteer  Dit e-mail adres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.  als je zelf nog promotiesuggesties hebt!!

Nieuws

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws doe je hier ...
Lees meer ...

Forum

U heeft een vraag? U wil een antwoord? Of u heeft een antwoord op een vraag? Bezoek het forum, toegankelijk voor iedereen.

Bemiddelaars in je buurt

Op zoek naar een bemiddelaar in uw regio? Selecteer: Antwerpen, Limburg, Hoofdstedelijk Gewest Brussel, Oost-VlaanderenVlaams-BrabantWest-Vlaanderen.

Kalender

Een overzicht van alle ingezonden en eigen activiteiten.
Lees meer

aia
Bemiddeling vzw maakt deel uit vanthe Association for International Arbitration (AIA)
xDeze website maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen, stemt u in met het gebruik ervan. Meer informatie, klik hier.