20 oktober: Samen uit een conflictueuze situatie (Mediation week 2017)

In de week van 16-20 oktober vindt de tweede editie van de Mediation Week plaats: de ideale gelegenheid om dieper in te gaan op "Conflicten en Bemiddeling".

In onze professionele activiteiten botsen we vaak op onderliggende conflicten die een andere aanpak behoeven dan diegene die wijzelf vanuit ons beroep kunnen bieden. We merken dat de communicatie moeilijk gaat, doch het is niet altijd even gemakkelijk om de vinger op de wonde te leggen.

 • Als consultant begeleid je een veranderingstraject binnen het team en botst op weerstand, die je niet omgebogen krijgt.
 • Als HR verantwoordelijke stel je vast dat er op bepaalde afdelingen een roddelcultuur ontstaat.
 • Als familieadviseur begeleidt je de overdracht van het bedrijf en stelt vast dat onderliggende familiale conflicten de zakelijke vooruitgang bemoeilijken of zelfs beletten. Als adviseur slaag je er niet in om de aandelenoverdracht af te ronden omwille van ‘oude koeien’ die steeds boven komen.
 • Je bent relatietherapeut en stelt vast dat het koppel dat je een tijdje begeleidde hun relatie wenst stop te zetten. Hoe dit aan te pakken?
 • Als psychologe begeleid je een kind van gescheiden ouders en stelt vast dat de blijvende onderlinge strijd tussen de ouders een impact heeft op het welzijn van het kind. Hoe kunnen de ouders uit deze strijd geraken?
 • Je bent dokter en een patiënt vertelt je dat zijn/haar partner de samenleving wenst te beëindigen en de patiënt weet zich geen raad. Naar wie kan je in vertrouwen je patiënt doorverwijzen?
 • Als notaris begeleid je de Erfeniskwestie van je cliënten, maar de emoties treden telkens opnieuw op de voorgrond waardoor er niet tot het maken van concrete afspraken kan worden overgegaan. Hoe met deze emoties om te gaan?
 • ...

In al die situaties is het handig om te kunnen samenwerken met een familiaal of sociaal bemiddelaar. Wat doet zo'n bemiddelaar? Hoe kunnen we door samen te werken/door te verwijzen naar een bemiddelaar onze patiënten of cliënten optimaal vooruithelpen? Hoe een samenwerking optimaliseren? Met welke bemiddelaars kunnen we samenwerken? Dit en nog veel meer verneemt u op vrijdag 20 oktober om 14 u in het Provinciehuis te Leuven.

PRAKTISCH

Mediation week 2017: Samen uit een conflictueuze situatie - infomiddag Conflicten en Bemiddeling
Vrijdag 20 oktober, namiddag
Plaats: Provinciehuis van Leuven (klik hier voor een routebeschrijving)
Doelgroep: Professionals
Prijs: 50 euro
ERKEND DOOR DE FBC VOOR 2U PERMANENTE VORMING

PROGRAMMA

 • 13u30 - 14u00    Onthaal
 • 14u00 - 15u00    Lezing Conflicten in de professionele context
  Pascal Van Loo, erkend sociaal bemiddelaar, maakt u wegwijs in de mogelijkheden die de samenwerking met een sociaal bemiddelaar kunnen bieden in uw eigen vakdomein.
 • 14u00 - 15u00    Lezing Conflicten in de familiale sfeer
  Monique Van Eyken, erkend familiaal bemiddelaar, maakt u wegwijs in de mogelijkheden die de samenwerking met een familiaal bemiddelaar kunnen bieden om patiënten verder te helpen.
 • 15u00 - 16u00    Infostands bemiddelaars + netwerkmogelijkheid

INSCHRIJVEN AFGESLOTEN

 

Nieuws

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws doe je hier ...
Lees meer ...

Forum

U heeft een vraag? U wil een antwoord? Of u heeft een antwoord op een vraag? Bezoek het forum, toegankelijk voor iedereen.

Bemiddelaars in je buurt

Op zoek naar een bemiddelaar in uw regio? Selecteer: Antwerpen, Limburg, Hoofdstedelijk Gewest Brussel, Oost-VlaanderenVlaams-BrabantWest-Vlaanderen.

Kalender

Een overzicht van alle ingezonden en eigen activiteiten.
Lees meer

aia
Bemiddeling vzw maakt deel uit vanthe Association for International Arbitration (AIA)
xDeze website maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen, stemt u in met het gebruik ervan. Meer informatie, klik hier.