MASTER CLASS INSIGHT MEDIATION - 24 OKTOBER 2017 - GENT

In deze Engelstalige Master Class voor bemiddelaars gaan we dieper in op ‘insight mediation’. Insight mediation werd door Dr Cheryl Picard en haar collega’s aan de Carleton University (Ottawa, Canada) ontwikkeld. Ze baseerden zich daarbij op hun onderzoek naar wat er exact gebeurde in bemiddelingen en wat er exact toe leidde dat een conflict opgelost werd. Uit hun onderzoek bleek dat bemiddelingen waarbij de partijen inzicht kregen in wat elk van hen belangrijk vond en hoe elkaars gedrag bedreigend overkwam, conflicten permanent oplosten. Succesvolle bemiddelingen brachten een leerproces op gang dat de partijen aanzette tot ander gedrag.

Insight mediation daagt de partijen daarom uit om hun conflict te bekijken als het resultaat van de gedachte dat wat zij belangrijk vinden, bedreigd wordt. Een positieve en duurzame verandering van de situatie kan enkel gebeuren wanneer de partijen hun waarheid in vraag stellen en ze over zichzelf en elkaar bijleren. Het is aan de bemiddelaar om dit leerproces over ‘cares’ en ‘threats-to-cares’ te faciliteren.

Tijdens de Master Class geeft Dr Hartley, die intensief samenwerkt met Dr Picard, een antwoord op de volgende vragen:

  • at is ‘insight mediation’?
  • Hoe verschilt het van andere vormen van bemiddeling, zoals ‘interest based mediation’?
  • ­Waarom zou je als bemiddelaar praten over bedreigingen?
  • ­Is het aan de bemiddelaar om te werken naar een duurzame gedragsverandering bij de partijen of niet?
  • ­Hoe kan je zelf ‘insight mediation’ toepassen?

Praktische informatie:
Wanneer? Dinsdag 24 oktober van 19u tot 21u30. U bent welkom vanaf 18u30.
Waar? Bedrijvencentrum Ajuinlei 1 (Ajuinlei 1, 9000 Gent)
Kostprijs? 45€ excl 21%BTW
Inschrijven: https://goo.gl/forms/tihoMPGxMpTdLG7j2 of via
www.codenamecatfish.com/wsndl 
Deze Master Class is Engelstalig

Erkenning als permanente vorming door de Federale Bemiddelingscommissie werd aangevraagd

Over de spreker: Dr. Susan Hartley (Canada) is klinisch psychologe en heeft meer dan 25 jaar ervaring op het gebied van conflicttransformatie en trauma en herstel in de geestelijke gezondheidszorg, familiale zaken en kinderbescherming. Zij is mede-oprichtster van de praktijkgroep Collaborative Professionals in Prince Edward Island, hanteert zowel interest based als insight based conflict resolution en geeft trainingen in binnen- en buitenland.

Nieuws

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws doe je hier ...
Lees meer ...

Forum

U heeft een vraag? U wil een antwoord? Of u heeft een antwoord op een vraag? Bezoek het forum, toegankelijk voor iedereen.

Bemiddelaars in je buurt

Op zoek naar een bemiddelaar in uw regio? Selecteer: Antwerpen, Limburg, Hoofdstedelijk Gewest Brussel, Oost-VlaanderenVlaams-BrabantWest-Vlaanderen.

Kalender

Een overzicht van alle ingezonden en eigen activiteiten.
Lees meer

aia
Bemiddeling vzw maakt deel uit vanthe Association for International Arbitration (AIA)
xDeze website maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen, stemt u in met het gebruik ervan. Meer informatie, klik hier.