Workshop “nieuwe gezinnen” en onze rol als bemiddelaar daarin

omslageerstehulpNa de scheiding stichten veel partners vroeg of laat een nieuw gezin. Vaak vol goede moed, en ingegeven vanuit puur enthousiasme dat ze een nieuwe partner hebben die hun terug gelukkig maakt. Veel van die gezinnen botsen tegen grenzen, hindernissen, uitdagingen, verzet van de kinderen….waardoor conflict al eens voor hoogspanning zorgt.

Omdat nieuwe gezinnen niet meer weg te denken zijn uit onze maatschappij, is het waarschijnlijk dat elke familiaal bemiddelaar regelmatig geconfronteerd wordt of zal worden met de unieke dynamieken die conflicten vaak een ander karakter geven dan in kerngezinnen. De slaagkansen van een nieuw gezin worden bovendien niet al te rooskleurig ingeschat. Als bemiddelaar kunnen we een belangrijke rol spelen in het proces van nieuwe gezinnen om tot een steviger constructie te komen.

In het kader van het boek “Eerste Hulp bij je Nieuwe Gezin” had de auteur Maaike Goyens het voorrecht om haar eigen inzichten te verruimen met die van een aantal experten die aan het boek meewerkten. Dat heeft gezorgd voor een complete benadering van alle aspecten van een nieuw gezin, en vanuit verschillende invalshoeken bekeken (partners, (stief)ouders en kinderen).

Het doel van deze workshop is eigenlijk om je als familiaal bemiddelaar meer eigen te maken met de soms unieke of ingewikkelde interne keuken van een nieuw gezin, door:

  • Inzicht te bieden in wat een nieuw gezin zo fragiel of ingewikkeld maakt
  • Te schetsen hoe wij daarin als familiaal bemiddelaar een rol kunnen opnemen
  • Het juridisch kader van een nieuw gezin te schetsen

Waar en Wanneer?

Maandag 11 december 13.30 – 16.30 uur
Scheidings-&Relatiehuis Perspectieven, Grotestraat 213, 3600 Genk
Prijs:
Zonder aankoop boek 30,00 €
Met aankoop boek (twv 24,99 €) 50,00 €
Inschrijven via Dit e-mail adres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Nieuws

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws doe je hier ...
Lees meer ...

Forum

U heeft een vraag? U wil een antwoord? Of u heeft een antwoord op een vraag? Bezoek het forum, toegankelijk voor iedereen.

Bemiddelaars in je buurt

Op zoek naar een bemiddelaar in uw regio? Selecteer: Antwerpen, Limburg, Hoofdstedelijk Gewest Brussel, Oost-VlaanderenVlaams-BrabantWest-Vlaanderen.

Kalender

Een overzicht van alle ingezonden en eigen activiteiten.
Lees meer

aia
Bemiddeling vzw maakt deel uit vanthe Association for International Arbitration (AIA)
xDeze website maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen, stemt u in met het gebruik ervan. Meer informatie, klik hier.