Vormingen UC Leuven-Limburg

Werken met weerstand in bemiddeling - Deep Democracy als bron van inspiratie en interventie door Silvia Prins
In 2019: 17/1
Groepen in conflict lopen meestal vast in wat we ‘weerstand’ tegen verandering noemen. Er spelen issues in de onderstroom die de voortgang belemmeren en spanning veroorzaken. We maken kennis met de visie van Deep Democracy en onderzoeken hoe deze kijk op (de onderstroom in) groepen ons kan inspireren bij het bemiddelen.

Indirect bemiddelen door Kris Mullens
In 2019: 1/2 + 15/2
Niet voor elke conflictbemiddeling willen de partijen samen aan één tafel zitten. In deze tweedaagse staan we stil hoe we als bemiddelaar al pendelend tussen de partijen een constructieve voortgang kunnen bewerkstellingen. Soms leidt dit alsnog tot een samenkomst met alle partijen, soms blijf je indirect pendelen.

Wanneer een kind niet naar mama/papa wil door Annelies Geraets
In 2019: 15/2 + 22/2
Wanneer een kind niet of minder naar één van z’n gescheiden ouders wil gaan is het niet altijd even eenvoudig om de knoop te ontwarren en een duidelijk zicht te krijgen op de situatie en/of de oplossing. In deze tweedaagse leer je de vinger op de wonde te leggen en verwerf je inzicht in de do’s en don’ts voor professionals.

Lastige situaties en spannende interventies in bemiddeling door Silvia Prins
In 2019: 14/3
Bemiddeling is altijd spannend. Het is vaak werken op het scherp van de snee. Dit vraagt van bemiddelaars dat ze steeds terug kunnen vallen op een stevige ‘grond’ en adequate interventies in het hier-en-nu kunnen doen. Dit is een dag om nog eens in de spiegel te kijken en te werken aan je persoonlijke veerkracht in de rol van bemiddelaar.

Zich vestigen als zelfstandig bemiddelaar door Werner Van Loo
In 2019: 27/3
In deze korte opleiding belichten we drie aspecten:

  • wat is er nodig om aan de slag te gaan als (erkend) bemiddelaar
  • welk statuut kan je nemen
  • hoe bouw je een eigen zaak op

Meer info via de website:https://www.ucll.be/studeren/interessegebieden/welzijn/navormingen-welzijn/bemiddeling-en-conflicthantering
Of mailen : Dit e-mail adres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Nieuws

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws doe je hier ...
Lees meer ...

Forum

U heeft een vraag? U wil een antwoord? Of u heeft een antwoord op een vraag? Bezoek het forum, toegankelijk voor iedereen.

Bemiddelaars in je buurt

Op zoek naar een bemiddelaar in uw regio? Selecteer: Antwerpen, Limburg, Hoofdstedelijk Gewest Brussel, Oost-VlaanderenVlaams-BrabantWest-Vlaanderen.

Kalender

Een overzicht van alle ingezonden en eigen activiteiten.
Lees meer

aia
Bemiddeling vzw maakt deel uit vanthe Association for International Arbitration (AIA)
xDeze website maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen, stemt u in met het gebruik ervan. Meer informatie, klik hier.