Tweedaags congres voor het 40-jarig bestaan van het Vertrouwenscentrum Kindermishandeling Antwerpen

23 en 24 mei 2019

Onderzoek toont aan dat jonge kinderen erg kwetsbaar zijn als ze getuige zijn van interpersoonlijk trauma, zoals partnergeweld.
Dit getuige zijn heeft invloed op hun ontwikkeling, in het bijzonder op hun gevoel van veiligheid, hun relationele vaardigheden, zelfwaardegevoel, wereldbeeld en neurobiologische ontwikkeling.
Ouders spreken vaak de hoop uit dat hun kinderen het geweld kunnen vergeten. Dr. Chandra Ghosh Ippen, de hoofdspreekster van dit congres, geeft evenwel aan dat de herinnering aan het trauma aanwezig blijft, ook bij heel jonge kinderen.
Zij benadrukt het belang van samen met ouders en jonge kinderen in dialoog te gaan om op deze manier tot een nieuwe, meer constructieve ervaring te komen.
De impact van het getuige zijn van partnergeweld toont zich op alle leeftijden. Toch blijft het een miskende vorm van kindermishandeling waarvan de gevolgen vaak onderschat worden. In de diverse workshops wordt er stilgestaan bij deze impact en hoe hier met kinderen, jongeren, ouders en omgeving woorden aan te geven. Als afsluiter van dit tweedaags congres gaat Chandra Ghosh Ippen in debat met een aantal prominenten uit de welzijns- en hulpverlenerswereld.

Meer info

Nieuws

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws doe je hier ...
Lees meer ...

Forum

U heeft een vraag? U wil een antwoord? Of u heeft een antwoord op een vraag? Bezoek het forum, toegankelijk voor iedereen.

Bemiddelaars in je buurt

Op zoek naar een bemiddelaar in uw regio? Selecteer: Antwerpen, Limburg, Hoofdstedelijk Gewest Brussel, Oost-VlaanderenVlaams-BrabantWest-Vlaanderen.

Kalender

Een overzicht van alle ingezonden en eigen activiteiten.
Lees meer

aia
Bemiddeling vzw maakt deel uit vanthe Association for International Arbitration (AIA)
xDeze website maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen, stemt u in met het gebruik ervan. Meer informatie, klik hier.