Wilfried Mestdagh tijdens de mediationweek 2019

Tijdens de mediationweek geeft Wilfried Mestdagh enkele lokale workshops. Er is permanente opleiding voorzien voor FBC en  OVB.

Rechtsbijstand bij bemiddelen (maandag 14 oktober)
Net zoals een cliënt een pro Deo advocaat kan krijgen, kan hij ook recht hebben op een 'pro Deo' bemiddelaar. Wilfried legt de procedure uit, wie er recht heeft, hoe het zit met de betalingen, de verschillen tussen BRB en BJB, en wat een bemiddelaar moet doen om 'pro Deo' te werken.

Alimentatie voor kinderenen fiscaliteit (dinsdag 15 oktober)
In deze workshop komt in een eerste deel aan bod: de detail van de kostenlijstjes die de calculators geven, en hoe de kindkosten  berekend worden. In het tweede deel wordt enerzijds uitvoerig het belastingvoordeel en de wijze van berekening beschreven op kinderen ten laste, fiscaal co-ouderschap, het fiscaal voordeel op alimentatie. Anderzijds de verschillende fiscale mogelijkheden met hun voor en nadelen. Alles is reeds aangepast voor aanslagjaar 2020.

De EOT en de ouderschapsoverenkomst (vrijdag 18 oktober)
Deze workshop is vooral voor beginnende bemiddelaars. Niet alleen wat er allemaal moet besproken worden komt aan bod, maar wat moet er verplicht in een EOT of ouderschapsovereenkomst komen, wat zijn de valkuilen, en wat doe je met niet-afdwingbare overeenkomsten.

Meer info en inschrijven kan op https://www.bemiddelaars.vlaanderen/mediationweek-2019-antwerpen/

Nieuws

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws doe je hier ...
Lees meer ...

Forum

U heeft een vraag? U wil een antwoord? Of u heeft een antwoord op een vraag? Bezoek het forum, toegankelijk voor iedereen.

Bemiddelaars in je buurt

Op zoek naar een bemiddelaar in uw regio? Selecteer: Antwerpen, Limburg, Hoofdstedelijk Gewest Brussel, Oost-VlaanderenVlaams-BrabantWest-Vlaanderen.

Kalender

Een overzicht van alle ingezonden en eigen activiteiten.
Lees meer

aia
Bemiddeling vzw maakt deel uit vanthe Association for International Arbitration (AIA)
xDeze website maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen, stemt u in met het gebruik ervan. Meer informatie, klik hier.