Nieuwe samenstelling van de Federale Bemiddelingscommissie

U kent wellicht de Federale Bemiddelingscommissie: Uw aanvraag tot erkenning richt u aan hen. De Federale Bemiddelingscommissie, door de wet van 2005 ingesteld, bestaat uit een algemene Commissie en 3 bijzondere commissies (een bijzondere commissie voor familiezaken;een bijzondere commissie voor burgerlijke en handelszaken;een bijzondere commissie voor sociale zaken).

De belangrijkste taak van de Federale Bemiddelingscommissie is de kwaliteitsbewaking. Elke commissie bestaat uit zes in bemiddeling gespecialiseerde leden, namelijk: twee notarissen, twee advocaten en twee vertegenwoordigers van de bemiddelaars die noch het beroep van advocaat, noch dat van notaris uitoefenen telkens een Nederlandstalig en Franstalig lid.
De vaste en plaatsvervangende leden worden door de minister van Justitie aangewezen op voordracht van de betrokken beroepsgroepen. Het mandaat duurt vier jaar en is hernieuwbaar.

Vanaf 01/09/2013 zijn de nieuwe leden actief. Ook twee dames die lid zijn van Bemiddeling vzw werden aangewezen:
Als Nederlandstalige vertegenwoordiger van de bemiddelaars die noch het beroep van advocaat, noch dat van notaris uitoefenen werd Veerle Vangheluwe aangesteld in de de algemene commissie met een opdracht als secretaris gedurende 2 jaar.
Leentje Hozee, die voordien als Nederlandstalige vertegenwoordiger van de orde van advocaten in de bijzondere commissie burgerlijke en handelszaken aangewezen was, zetelt nu in de bijzondere commissie sociale zaken.

Nieuws

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws doe je hier ...
Lees meer ...

Forum

U heeft een vraag? U wil een antwoord? Of u heeft een antwoord op een vraag? Bezoek het forum, toegankelijk voor iedereen.

Bemiddelaars in je buurt

Op zoek naar een bemiddelaar in uw regio? Selecteer: Antwerpen, Limburg, Hoofdstedelijk Gewest Brussel, Oost-VlaanderenVlaams-BrabantWest-Vlaanderen.

Kalender

Een overzicht van alle ingezonden en eigen activiteiten.
Lees meer

aia
Bemiddeling vzw maakt deel uit vanthe Association for International Arbitration (AIA)
xDeze website maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen, stemt u in met het gebruik ervan. Meer informatie, klik hier.