Enig Stuk, blad voor alleenstaande ouders

In Vlaanderen bestaat één gezin op vijf uit één ouder en hun kinderen.  Deze groep wordt almaar groter.

Alleenstaande ouders zijn in de eerste plaats vaders en moeders met de gewone vragen en behoeften. Maar hun situatie is tegelijk ook anders. Zowel op professioneel, emotioneel, organisatorisch als financieel vlak zijn de gevolgen van het eenouderschap aanzienlijk.

Alleenstaande ouders hebben op zijn minst één ding gemeen: ze voeden minimum één kind op, zonder inwonende partner. Ze zijn zowel kostwinner als verzorger en opvoeder. De ontstaansreden van eenoudergezinnen kan verschillen: de geboorte van een kind zonder dat er een partner aanwezig is, het overlijden van één van de ouders of een relatiebreuk, wat de meest voorkomende oorzaak is. De verschillende ontstaansredenen maakt de groep eenoudergezinnen vrij heterogeen. Enig stuk werpt een blik op die grote diversiteit.

De Gezinsbond ijvert voor alle gezinnen, voor alle mama's, papa's en hun kinderen, en dus ook voor eenoudergezinnen. Daarom is er nu Enig Stuk, blad voor alleenstaande ouders. Een hip magazine met tips en tricks, met interviews, ideeën, weetjes en verhalen over en voor alleenstaande ouders. Een magazine vol energie en moed, dat inspireert en leidt, maar vooral de mooiste glimlach ontlokt.

Enig Stuk, blad voor alleenstaande ouders is een project van de Gezinsbond en gratis te bestellen via www.gezinsbond.be/enigstuk

Meer info: Dit e-mail adres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of T 02/507.89.40

Nieuws

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws doe je hier ...
Lees meer ...

Forum

U heeft een vraag? U wil een antwoord? Of u heeft een antwoord op een vraag? Bezoek het forum, toegankelijk voor iedereen.

Bemiddelaars in je buurt

Op zoek naar een bemiddelaar in uw regio? Selecteer: Antwerpen, Limburg, Hoofdstedelijk Gewest Brussel, Oost-VlaanderenVlaams-BrabantWest-Vlaanderen.

Kalender

Een overzicht van alle ingezonden en eigen activiteiten.
Lees meer

aia
Bemiddeling vzw maakt deel uit vanthe Association for International Arbitration (AIA)
xDeze website maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen, stemt u in met het gebruik ervan. Meer informatie, klik hier.