Kindvriendelijk (ge)scheiden

Onder impuls van 'Een nieuw gezin', onder leiding van Jos Willems, trachten we Villa Pinedo vanuit Nederland ook naar Vlaanderen te brengen. Hieronder eerst en vooral wat meer uitleg over de missie en het werkveld van Villa Pinedo, zoals het vandaag de dag in Nederland bestaat:

Missie
Villa Pinedo is dé plek  waar kinderen van gescheiden ouders hun ervaringen delen en volwassenen bewust maken van wat er in hun hoofd en hart omgaat. We werken samen met jongeren aan gedragsverandering van ouders, in het belang van het kind.
Jongeren vertellen aan ouders, scheidingsprofessionals, overheid en hulpverleners wat de langdurig beschadigende effecten van (v)echtscheiding bij kinderen kunnen zijn. Onze missie is eventuele beschadiging bij kinderen in (v)echtscheidingssituaties voorkomen c.q. verzachten.

Werkveld
Het werkveld van Villa Pinedo beslaat 4 essentiële elementen:

  • De open brief  (aan alle gescheiden ouders / aan  leraren en leraressen)
  • Het boek: ‘Aan alle gescheiden ouders’
  • De workshop (met inbegrip van het boek) bestemd voor de ouders. Deze geeft een goed inzicht in de wijze waarop jongeren ouders doen inzien hoe zij een scheiding beleven.
  • De trainingen voor professionals: Villa Pinedo Nederland werkt met 2 trainingen: Een basistraining (“Hoor en zie mij”) en een tweede die op de eerste voortbouwt: (“Verbinden in (v)echtscheiding”).  


We trachten, analoog aan de werking in Nederland, eenzelfde concept op poten te zetten in Vlaanderen, onder de naam 'Kindvriendelijk (ge) scheiden'.
Vanaf midden september starten we met acties om de eerste drie domeinen van de werking van Villa Pinedo bekend te maken in heel Vlaanderen.
Er is ook een speciale brochure ontwikkeld 'Kindvriendelijk scheiden: hoe doe je dat?', die op de website van Een Nieuw Gezin terug te vinden is.

Wie meer informatie wilt over Villa Pinedo en de Vlaamse tegenhanger 'Kindvriendelijk (ge)scheiden' kan terecht bij Marie Baerten (lid van Bemiddeling vzw): Dit e-mail adres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of Dit e-mail adres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Nieuws

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws doe je hier ...
Lees meer ...

Forum

U heeft een vraag? U wil een antwoord? Of u heeft een antwoord op een vraag? Bezoek het forum, toegankelijk voor iedereen.

Bemiddelaars in je buurt

Op zoek naar een bemiddelaar in uw regio? Selecteer: Antwerpen, Limburg, Hoofdstedelijk Gewest Brussel, Oost-VlaanderenVlaams-BrabantWest-Vlaanderen.

Kalender

Een overzicht van alle ingezonden en eigen activiteiten.
Lees meer

aia
Bemiddeling vzw maakt deel uit vanthe Association for International Arbitration (AIA)
xDeze website maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen, stemt u in met het gebruik ervan. Meer informatie, klik hier.