Vacature HCA-medewerker met focus op herstelbemiddeling

Binnen Cirkant is CAFT de HCA-afdeling : de afkorting staat voor ‘herstelgerichte en constructieve afhandelings-vormen’ en is de overkoepelende term voor ambulante reacties die de gerechtelijke overheid organiseert op jeugddelinquentie.

Zo verzorgen we een ‘meerzijdig-partijdige’ bemiddeling tussen betrokken partijen bij feiten of conflicten, met het oog op een proces van herstel. Daarnaast organiseren we op vraag van de jeugdrechtbank een herstelgericht groepsoverleg -Hergo- of volgen we de gemeenschapsdiensten en de leerprojecten op die door de jeugdrechtbank worden opgelegd. Als het over minderjarigen gaat willen we ouders zo sterk mogelijk betrekken en zoeken hoe (her)verbindend de afhandelingsvormen kunnen zijn tussen minderjarigen, hun ouders, (meerderjarige) slachtoffers, de respectievelijke context en de samenleving. Op maat – responsabiliseren - een reactie in balans : zonder minimaliseren, zonder overreageren.

Download hier de vacature

Nieuws

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws doe je hier ...
Lees meer ...

Forum

U heeft een vraag? U wil een antwoord? Of u heeft een antwoord op een vraag? Bezoek het forum, toegankelijk voor iedereen.

Bemiddelaars in je buurt

Op zoek naar een bemiddelaar in uw regio? Selecteer: Antwerpen, Limburg, Hoofdstedelijk Gewest Brussel, Oost-VlaanderenVlaams-BrabantWest-Vlaanderen.

Kalender

Een overzicht van alle ingezonden en eigen activiteiten.
Lees meer

aia
Bemiddeling vzw maakt deel uit vanthe Association for International Arbitration (AIA)
xDeze website maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen, stemt u in met het gebruik ervan. Meer informatie, klik hier.