Vacature HCA-medewerker - Voltijds

Functieomschrijving

HCA is een ambulante voorziening binnen Elegast, die werkt met jongeren doorverwezen door het parket of jeugdrechtbank.

Een HCA-begeleider staat in voor de alternatieve afhandeling van als misdrijf omschreven feit. In het HCA-pakket zitten diverse mogelijke afhandelingsvormen :

  • Bij een herstelbemiddeling worden vragen en verwachtingen uitgewisseld over gepleegde feiten tusen het slachtoffer en de minderjarige dader. Zowel op het vlak van emotionele als materiële schade wordt gezocht naar herstel.
  • Een leerproject biedt een traject op maat, dat uitgaat van de verantwoordelijkheid van de jongere. Het wil een inzichtverhogend proces op gang brengen bij de plegers van feiten, tijdens individuele en groepsgesprekken. Er wordt gewerkt aan gedragsverandering.
  • Een gemeenschapsdienst vraagt van jongeren dat ze vrijwillige arbeid verrichten op een werkplaats, om de schade die veroorzaakt bij het plegen van feiten, symbolisch te herstellen.
  • Positief Project

Mogelijke taken in het kader van de begeleiding zijn bemiddelingsgesprekken, hergo-gesprekken, begeleiden van leerprojecten, overleg en administratieve verwerking, overleg en teamondersteuning.

Lees meer

Nieuws

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws doe je hier ...
Lees meer ...

Forum

U heeft een vraag? U wil een antwoord? Of u heeft een antwoord op een vraag? Bezoek het forum, toegankelijk voor iedereen.

Bemiddelaars in je buurt

Op zoek naar een bemiddelaar in uw regio? Selecteer: Antwerpen, Limburg, Hoofdstedelijk Gewest Brussel, Oost-VlaanderenVlaams-BrabantWest-Vlaanderen.

Kalender

Een overzicht van alle ingezonden en eigen activiteiten.
Lees meer

aia
Bemiddeling vzw maakt deel uit vanthe Association for International Arbitration (AIA)
xDeze website maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen, stemt u in met het gebruik ervan. Meer informatie, klik hier.