CORONA-VIRUS (Covid-19): beslissing van het Bureau: geen "fysische" bemiddelingen tot en met 5 april 2020 (+ uitzonderingen)

De regering heeft op dinsdagavond 17 maart 2020 bijkomende maatregelen aangekondigd teneinde de verdere verspreiding van het corona-virus te beperken.

Het Bureau van de Federale Bemiddelingscommissie dringt er, ten gevolge van deze maatregelen, bij de bemiddelaars op aan om alle bemiddelingen minstens tot na 5 april uit te stellen.

Indien de bemiddelaar van mening zou zijn dat er toch volstrekte noodzakelijkheid is, die onmiddellijke beslissingen impliceren, dan dienen deze bemiddelingen in zo veilig mogelijke omstandigheden plaats te vinden, met respect voor de regels van social distance (1.5 m) en waarbij elk fysisch contact wordt vermeden. Conference call, Skype en andere communicatie tools zijn, zeker in deze uitzonderlijke tijden en bij hoogdringendheid, vanzelfsprekend steeds toegelaten.

Het Bureau vraagt de bemiddelaars dus nadrukkelijk om alle "fysische" bemiddelingen tot na 5 april 2020 uit te stellen. De kans is bovendien groot dat de maatregelen van de overheid zullen verlengd worden tot ruim na 5 april 2020, wat kan impliceren dat het standpunt van het Bureau hierover ook tijdens die verlenging zal gehandhaafd blijven.

Bij concrete vragen omtrent deze Corona-crisis, contacteer het secretariaat van de Federale Bemiddelingscommissie ( Dit e-mail adres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. ).

Nieuws

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws doe je hier ...
Lees meer ...

Forum

U heeft een vraag? U wil een antwoord? Of u heeft een antwoord op een vraag? Bezoek het forum, toegankelijk voor iedereen.

Bemiddelaars in je buurt

Op zoek naar een bemiddelaar in uw regio? Selecteer: Antwerpen, Limburg, Hoofdstedelijk Gewest Brussel, Oost-VlaanderenVlaams-BrabantWest-Vlaanderen.

Kalender

Een overzicht van alle ingezonden en eigen activiteiten.
Lees meer

aia
Bemiddeling vzw maakt deel uit vanthe Association for International Arbitration (AIA)
xDeze website maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen, stemt u in met het gebruik ervan. Meer informatie, klik hier.