Corona-druk op gezinsrelaties

Heel wat mensen verblijven door Corona noodgedwongen samen thuis. Dit kan leiden tot verhoogde spanningen binnen het gezin.
Ook voor ouders die gescheiden leven kan Corona aanleiding geven tot extra spanningen en conflicten omwille van afspraken – bijvoorbeeld rond kinderen – die niet nageleefd kunnen worden of aangepast moeten worden.

Erkende familiaal bemiddelaars van het Forum Bemiddeling Leuven bieden via professionele doorverwijzers in het gerechtelijk arrondissement Leuven gratis bemiddelende interventies en gesprekken aan in conflictsituaties in de (brede) familiale context. Zij contacteren de verschillende betrokkenen en begeleiden het communicatieproces tussen de mensen om op die manier de situatie te ontmijnen.

Concreet:

  • Doorverwijzers uit het gerechtelijk arrondissement Leuven kunnen een mail sturen naar Dit e-mail adres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. met de contactgegevens van de persoon of personen die telefonisch gecontacteerd willen worden (naam, telefoonnummer, korte beschrijving van de vraag)
  • Mailen kan iedere werkdag van 9u tot 21u (niet op verlofdagen)
  • Permanentie is beurtrol van erkende familiaal bemiddelaars uit de regio die lid zijn van het netwerk Forum Bemiddeling Leuven
  • De bemiddelaar contacteert de hulpvrager(s), eerst in een individueel telefonisch gesprek en, indien haalbaar en mogelijk, gevolgd door een gezamenlijk gesprek (telefonisch of online)
  • De gesprekken zijn vertrouwelijk (voorbehoud in het kader van verontrusting)

corona drukVoor verdere vragen, mail naar Dit e-mail adres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.
Opgelet, dit mailadres is enkel voorbehouden voor professionele organisaties en diensten die mensen willen doorverwijzen.

Forum Bemiddeling Leuven heeft voor dit nieuw aanbod materiaal ontwikkeld (affiche, werkwijze en boekje met richtlijnen) en is bereid om dit te delen met andere groepen van erkende bemiddelaars die een zelfde dienstverlening wensen uit te rollen op vrijwillige basis. Voor verdere vragen, mail eveneens naar Dit e-mail adres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

 

Nieuws

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws doe je hier ...
Lees meer ...

Forum

U heeft een vraag? U wil een antwoord? Of u heeft een antwoord op een vraag? Bezoek het forum, toegankelijk voor iedereen.

Bemiddelaars in je buurt

Op zoek naar een bemiddelaar in uw regio? Selecteer: Antwerpen, Limburg, Hoofdstedelijk Gewest Brussel, Oost-VlaanderenVlaams-BrabantWest-Vlaanderen.

Kalender

Een overzicht van alle ingezonden en eigen activiteiten.
Lees meer

aia
Bemiddeling vzw maakt deel uit vanthe Association for International Arbitration (AIA)
xDeze website maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen, stemt u in met het gebruik ervan. Meer informatie, klik hier.