FBC richtlijnen voor bemiddelaars

ALGEMENE RICHTLIJNEN:

De Nationale Veiligheidsraad heeft op woensdag 15 april 2020 de coronamaatregelen verlengd t.e.m. zondag 3 mei as.

In het vorig pakket maatregelen was niet expressis verbis opgenomen dat de erkend bemiddelaar een essentieel beroep uitoefent. Na interpellatie van de FBC werd inmiddels bevestigd wat wij reeds wisten, namelijk dat de bemiddelaar “essentiële diensten” aanbiedt en dit conform het Ministerieel Besluit.

Dit houdt in dat jullie als erkend bemiddelaar ten volle jullie rol kunnen opnemen, vanzelfsprekend in absoluut respect voor de geldende gezondheidsmaatregelen en de social distancing.

Zo de bemiddelaar deze stringente gezondheidsregels kan waarborgen, is er geen bezwaar om sessies in fysieke aanwezigheid van de cliënten te houden. Het behoort tot de individuele beroepsverantwoordelijkheid van de bemiddelaar om te oordelen of hij deze garanties effectief kan verzekeren. Daarnaast is het vanzelfsprekend dat geen fysieke sessie kan worden gehouden zo één van de betrokkenen zich daarbij ongemakkelijk of geremd zou voelen.

Wij bevelen jullie in ieder geval aan om zoveel als mogelijk een beroep te doen op alle beschikbare communicatiemiddelen, gaande van de klassieke telefoon tot het houden van videoconferenties.

Lees hier de volledige nieuwsbrief van de FBC

Nieuws

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws doe je hier ...
Lees meer ...

Forum

U heeft een vraag? U wil een antwoord? Of u heeft een antwoord op een vraag? Bezoek het forum, toegankelijk voor iedereen.

Bemiddelaars in je buurt

Op zoek naar een bemiddelaar in uw regio? Selecteer: Antwerpen, Limburg, Hoofdstedelijk Gewest Brussel, Oost-VlaanderenVlaams-BrabantWest-Vlaanderen.

Kalender

Een overzicht van alle ingezonden en eigen activiteiten.
Lees meer

aia
Bemiddeling vzw maakt deel uit vanthe Association for International Arbitration (AIA)
xDeze website maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen, stemt u in met het gebruik ervan. Meer informatie, klik hier.