Permanentiedienst voor bemiddelende interventies ook in Antwerpen

In navolging van het Forum Bemiddeling Leuven is ook in de provincie Antwerpen gestart met een permanentiedienst voor bemiddelende interventies in het kader van de Corona maatregelen. De initiatiefnemer is het platform van vrijwillige bemiddelaars die de trajectkeuzegesprekken voeren bij de Kamer van Minnelijke Schikking (Familierechtbank REA prov. Antwerpen).

Heel wat mensen verblijven door Corona noodgedwongen samen thuis. Dit kan leiden tot verhoogde spanningen binnen het gezin.
Ook voor ouders die gescheiden leven kan Corona aanleiding geven tot extra spanningen en conflicten omwille van afspraken – bijvoorbeeld rond kinderen – die niet nageleefd kunnen worden of aangepast moeten worden.

Erkende familiaal bemiddelaars uit het gerechtelijk arrondissement Antwerpen bieden via professionele doorverwijzers kosteloze bemiddelende interventies en gesprekken aan in conflictsituaties in de (brede) familiale context. Zij contacteren de verschillende betrokkenen en begeleiden het communicatieproces tussen de mensen om op die manier de situatie te ontmijnen.

corona drukConcreet:

  • Doorverwijzers uit de provincie Antwerpen kunnen ofwel een mail sturen naar Dit e-mail adres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. met de contactgegevens van de persoon of personen die problemen ondervinden en een korte schets van de situatie/vraag. Dit is de werkwijze wanneer u als doorverwijzer graag bijkomende informatie wenst over het opzet en de werkwijze
  • Doorverwijzers kunnen aan de hulpvrager rechtstreeks het nummer geven van de permanentiedienst 03/ 257 88 88 (d.i. een nummer van de rechtbank van eerste aanleg te Antwerpen, dat doorverbindt met de vrijwillige bemiddelaars van dienst)
  • Mailen en bellen kan van maandag tot en met zaterdag van 9u tot 22u (niet op zon- en feestdagen)
  • Permanentie is een beurtrol van erkende familiale bemiddelaars uit de provincie Antwerpen die lid zijn van het platform van vrijwillige trajectkeuzebegeleiders bij de Kamer voor Minnelijke Schikking/ Familiekamer bij de rechtbank van eerste aanleg van het gerechtelijk arrondissement Antwerpen (dit omhelst de hele provincie Antwerpen).
  • De gesprekken zijn vertrouwelijk (voorbehoud in het kader van verontrusting)

Voor verdere vragen, mail eveneens naar Dit e-mail adres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. (Lieve Lagae) of Dit e-mail adres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. (Wilfried Mestdagh) (verantwoordelijke uitgever)

Nieuws

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws doe je hier ...
Lees meer ...

Forum

U heeft een vraag? U wil een antwoord? Of u heeft een antwoord op een vraag? Bezoek het forum, toegankelijk voor iedereen.

Bemiddelaars in je buurt

Op zoek naar een bemiddelaar in uw regio? Selecteer: Antwerpen, Limburg, Hoofdstedelijk Gewest Brussel, Oost-VlaanderenVlaams-BrabantWest-Vlaanderen.

Kalender

Een overzicht van alle ingezonden en eigen activiteiten.
Lees meer

aia
Bemiddeling vzw maakt deel uit vanthe Association for International Arbitration (AIA)
xDeze website maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen, stemt u in met het gebruik ervan. Meer informatie, klik hier.